Beide teams scoren

Bij sportwedstrijden en vooral bij voetbalwedstrijden, kun je gokken op beide teams scoren. De naam van de weddenschap zegt het al. Je gokt op dat beide teams in de wedstrijd wel of niet scoren. Je beantwoordt de vraag dus met “ja” of “nee”. Er zijn maar twee uitkomsten mogelijk en je hoeft geen winnaar aan te wijzen. Simpeler kan het bijna niet, maar in dit artikel leggen we toch uit wat een beide teams scoren weddenschap is en welke variaties er zijn. En we geven een aantal handige tips en trucs over hoe je succesvol beide teams scoren weddenschappen kunt winnen.

Wat is beide teams scoren?

Dat hebben we net al even uitgelegd. Met een beide teams scoren weddenschap zeg je simpelweg of beide teams wel of niet scoren in de wedstrijd. Dit hoeft overigens geen gelijkspel te zijn. Bij het antwoord “ja” kan een uitslag van bijvoorbeeld 2-1 of 3-1 (of welke variatie dan ook) de winst opleveren. Bij het antwoord “nee” zou een 0-0 gelijkspel of een 2-0 winst voor team A de winst opleveren. Beide teams scoren weddenschappen worden ook wel BTS weddenschappen genoemd en dan heb je ook nog de term BTTS.

BTS en BTTS zijn volledig hetzelfde. Laat je hier dus niet door misleiden. BTS staat voor beide teams scoren en BTTS voor both teams to score. Het is dus exact dezelfde weddenschap. Welke term je tegenkomt is afhankelijk van het online casino of de bookmaker waar jij jouw sportweddenschappen plaatst.

Geen winnaar behalve jij

Als je een BTS of BTTS weddenschap goed hebt voorspeld, dan ben je een winnaar. Het grote voordeel van beide teams scoren weddenschappen is dat er maar 2 uitkomsten mogelijk zijn en dat je ook geen winnaar hoeft te voorspellen. Bij wedstrijden waar het alle kanten kan opgaan, zoals bij Ajax – PSV of AZ – Feyenoord kan een BTS weddenschap interessanter zijn dan de standaard 1X2 weddenschap. Vaak liggen de odds bij een beide teams scoren weddenschap dan ook hoger en kun je met dezelfde inleg meer winst behalen dan als je dit zou inzetten op de standaard 1X2 weddenschap.

Spannend tot het eind

Een beide teams scoren weddenschap levert ook wel iets meer spanning op. Zeker als je de vraag hebt beantwoord met “nee”. Dan blijft het tot de 90ste minuut je adem inhouden. In de hoop dat slechts één team scoort of dat beide teams helemaal niet scoren. Dat geldt trouwens ook als je de vraag met “ja” hebt beantwoord en beide teams maar niet tot scoren komen. Dan is en blijft het tot het laatste fluitsignaal spannend. Tenzij het bij rust 1-1 staat, want dan weet je dat je de BTS weddenschap al hebt gewonnen. Nu kun je het wel interessanter maken als je de beide teams scoren weddenschap combineert met een andere weddenschap.

Combineren

Je kunt BTS weddenschappen vaak combineren met andere weddenschappen. Bijvoorbeeld met de standaard 1X2 weddenschap. Als je dan inzet op dat beide teams scoren en dat team A als winnaar uit de bus komt, heb je dus niets aan een gelijkspel of een uitslag waarbij Team A de 0 houdt. Dan heb je de weddenschap en dus je inzet verloren. Door het combineren worden de odds wel verhoogd en kun je dus meer geld winnen als je de juiste voorspelling doet. Dat maakt het nog spannender dan dat het al is. De valkuil is dat je verliest als één van de voorspellingen op het formulier niet klopt.

Een andere populaire combinatie is de BTS met de over – under weddenschap. Zo zet je niet alleen in op of beide teams wel of niet scoren, maar ook hoeveel doelpunten er wel of niet worden gescoord. Ook deze weddenschappen hebben een hogere quotering en je hebt dus kans op een groter winstbedrag als je voorspelling slaagt. Het risico dat je verliest is natuurlijk ook een stuk groter. Dat is wel iets om rekening mee te houden.

Wanneer heb je succes met een BTS weddenschap?

Je hebt succes met een BTS weddenschap als je goed bent in het voorspellen of beide teams wel of niet scoren. Om een succesvolle voorspelling te doen kun je jezelf laten leiden door wat de bookmakers voorspellen, maar dan weet je haast zeker dat er geen vette winst te behalen is. Maar met de kennis die je hebt kun je wel flink geld verdienen. Zeker wanneer jouw berekeningen afwijken dan die van de bookmaker. Zo kan een BTS weddenschap ook als een Value bet worden gezien. Evenals de combi weddenschappen die je plaatst.

Kennis is macht

Een beetje kennis is nooit mis. Zeker niet als je gaat wedden op sportwedstrijden. Je kennis van de competitie, de teams en de spelers kunnen het verschil maken in of je een weddenschap wint of juist verliest. En dan speelt altijd nog mee dat een bal rond is en dat er tijdens de wedstrijd van alles kan gebeuren. Toch hoef je geen specialist te zijn om BTS weddenschappen te kunnen plaatsen. Wel een beetje analytisch vermogen. Wil je BTS weddenschappen plaatsen en weten of teams juist makkelijk of minder makkelijk scoren? Dan hebben we een gouden tip voor jou!

Analyseren

Om te bepalen of een team makkelijk of minder makkelijk scoort hoef je alleen maar het doelsaldo van het team erbij te pakken. Je pakt de doelpunten voor en doelpunten tegen en deze deel je door het aantal wedstrijden die reeds gespeeld zijn. We nemen even een voorbeeld. Ajax heeft 20 wedstrijden gespeeld, 40 doelpunten voor en 5 doelpunten tegen.

Ajax scoort dus gemiddeld 2 doelpunten per wedstrijd en krijgt er slechts 0,25 per wedstrijd tegen. De kans dat je dus wint met een BTS weddenschap is kleiner als je de vraag met “ja” beantwoordt. Natuurlijk afhankelijk van tegen wie ze spelen. Dus je analyseert niet alleen het doelsaldo van Ajax, maar ook van de tegenstander. Dan maak je een goede overweging van of je de vraag met “ja” of met “nee” beantwoordt. Overigens helpt deze analyse ook als je wilt gokken op over-  under weddenschappen. Waarbij je bepaald hoeveel doelpunten er in een wedstrijd in zijn totaliteit worden gescoord.

Tot slot, het onderling resultaat (head-to-head) tussen twee teams kan doorgaans ook nuttige informatie bieden of het wel of niet verstandig is om op both teams to score in te zetten. Als er in de afgelopen vijf edities telkens door beide teams is gescoord, is het wellicht slim om op ‘BTS ja’ in te zetten.