Double Chance

In de basis plaats je altijd een 1X2 weddenschap als je op een voetbalwedstrijd gokt. Je vult een 1 als je denkt dat de thuisploeg gaat winnen en je vult een 2 in als je denkt dat de uitploeg met de drie punten huiswaarts keert. Je zet in op de X als je denkt dat het een gelijkspel wordt. Waar overigens vreemd genoeg veel minder op in wordt gezet terwijl 1 op de 4 wedstrijden in een gelijkspel eindigen. Met een standaard 1X2 weddenschap zijn 3 uitkomsten mogelijk en is je winkans dus iets meer dan 33%. Met een Double Chance weddenschap kun je de winstkans aanzienlijk vergroten, maar wat is een Double Chance weddenschap, hoe werkt en waar moet je op letten als je een DC Bet speelt? Wij leggen dat allemaal uit in dit artikel.

Wat is een Double Chance weddenschap?

Double Chance weddenschappen worden wel eens aangeduid als DC Bets en de naam van de weddenschap verklapt het al een beetje; Een Double Chance weddenschap speel je om dubbel kans te maken op de winst. Dit doe je als je niet helemaal zeker weet of team A of B gaat winnen of dat de wedstrijd in een gelijkspel kan eindigen. Een Double Chance bet heeft veel overeenkomsten met een DNB weddenschap, maar het zijn toch verschillende weddenschappen die je kunt afsluiten.

Voorbeelden van Double Chance weddenschappen

Met een DC weddenschap zet je dus in op twee mogelijke uitkomsten van een voetbalwedstrijd. Je kunt bijvoorbeeld inzetten op een 12. Dat houdt in dat je denkt dat zowel team A als team B de wedstrijd kan gaan winnen. Denk je dat de thuisploeg gaat winnen, maar dat er een kans op een gelijkspel is? Dan speel je een 1X. Denk je dat de uitploeg gaat winnen, maar dat een gelijkspel ook mogelijk is? Dan speel je een X2.

De voor- en nadelen van een Double Chance weddenschap

Het grote voordeel van een Double Chance weddenschap is dat je winkans groter wordt. Want door op twee mogelijke uitkomsten te wedden verhoog je de winkans naar bijna 67%. In tegenstelling tot als je een Single bet op een standaard 1X2 weddenschap plaatst. Zo kun je ook het risico op verlies beperken. Want slechts 1 uitkomst kan ervoor zorgen dat je jouw inzet verliest. Een ander bijkomstig voordeel is dat je een leuk geldbedrag kunt winnen wanneer je ook op de underdog gokt. Omdat de odds van de underdog vaak wat hoger liggen dan van de favoriet. Echter is het nadeel van Double Chance dat de odds over het algemeen een stuk lager worden. Afhankelijk van jouw inzet en de odds kan dus de voorspelling op de gedoodverfde winnaar weinig opleveren als de favoriet de wedstrijd ook daadwerkelijk wint.

Wanneer zet je in op een Double Chance weddenschap?

De grote vraag is natuurlijk wanneer je inzet op een Double Chance weddenschap. In de regel doe je dat om een aantal redenen. Of je wilt je winstkans vergroten en zowel op de favoriet als de underdog gokken of je weet niet zeker welk team de wedstrijd gaat winnen. Bijvoorbeeld wanneer gewaagde elftallen tegenover elkaar staan. Bij wedstrijden, zoals Ajax – PSV en AZ – Feyenoord kan het dubbeltje twee kanten opvallen. Dit zijn dan ook bij uitstek de wedstrijden om een DC Bet te spelen.

Is het dan ook slim om op een wedstrijd, zoals Ajax – Go Ahead Eagles een DC weddenschap af te sluiten? Misschien wel! In principe heeft deze wedstrijd een quotering die bij Ajax heel laag ligt en bij Go Ahead Eagles juist heel hoog ligt. Omdat de bookmakers niet verwachten dat de club uit Deventer in de Johan Cruijff ArenA kan stunten. Maar je kunt wel een gokje nemen door een DC te spelen en een 12 op het formulier in te vullen. Als Ajax wint schiet je er niet heel veel mee op en heb je een zeer kleine winst, maar als Go Ahead Eagles wint kan het bedrag toch aardig oplopen.

Je kunt ook bij twijfel inzetten op een X1 of een X2. Dat houdt in dat in voorbeeld 1 team A wint en in voorbeeld 2 team B wint. Maar in beiden gevallen houdt je er ook rekening mee dat het een gelijkspel wordt. Nu zou je met die verwachting ook een Draw no bet weddenschap kunnen afsluiten, want de odds liggen bij DNB weddenschappen in de regel hoger dan bij een DC weddenschap. Echter krijg je bij een DNB weddenschap alleen je inzet terug als het een gelijkspel wordt en in een DC weddenschap kun je winst maken als je op een gelijkspel gokt.

Het grote verschil tussen een Draw no bet en een Double Chance weddenschap

Het grootste verschil tussen een DC en een DNB weddenschap is dat je bij Double Chance wel op een gelijkspel kunt inzetten. Als voorbeeld nemen we Feyenoord – PSV. Je verwacht dat Feyenoord gaat winnen, maar een gelijkspel is ook een serieuze optie. Zeker als Feyenoord niet in goede doen is. Met een DC weddenschap zou je dus een 1X kunnen spelen. Met andere woorden; Je voorspelt dat Feyenoord wint of dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigt. Nu is het wel zo dat deze twee tegenstanders vechters zijn en dat het eigenlijk twee kanten op kan gaan. Dan zou je ook een 12 kunnen spelen. Dan gok je dus op de winst voor Feyenoord of PSV. Je verliest de weddenschap dan als het een gelijkspel wordt. Bij een DNB weddenschap zou je in dit scenario je inzet weer terugkrijgen.

De gouden tip

In de basis zijn zowel DNB en DC weddenschappen minder interessant in grote competities. Zoals de Eredivisie, Serie A en de Premier League. Waarom? Omdat bookmakers ook veel kennis hebben van deze competities en redelijk goede voorspellingen kunnen doen. Dus de kans is aanzienlijk dat de odds van DNB en DC weddenschappen in deze competities zeer laag zijn. De truc is dan ook om je te verdiepen in minder populaire competities en daar meer informatie over te vergaren. Kennis is immers macht. Hier zie je dat de odds van DNB en DC weddenschap een stuk hoger zijn, omdat de kennis bij bookmakers ietwat beperkt is. Wanneer jij meer kennis hebt kun je bookmakers verslaan!