Draw No Bet uitleg

Gokken op voetbalwedstrijden is leuk, maar het kan ook enorm frustrerend zijn. Zeker als er teams tegenover elkaar staan die redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Waar zet je dan op in? Kies je toch voor een standaard single bet 1X2, maak je een lucratieve combinatie met een Combi bet of kies je iets veiliger voor een Draw no bet weddenschap? Om die keuze te kunnen maken leggen wij in dit artikel uit wat een Draw no bet weddenschap is en hoe het werkt.

Wat is een Draw no bet weddenschap?

Een Draw no bet weddenschap is een weddenschap waarbij het gelijkspel wordt uitgesloten. Je kunt dus alleen een winnaar voorspellen. Het grote voordeel is dat je het risico op verlies beperkt, omdat er feitelijk maar 2 uitslagen mogelijk zijn. Wanneer een wedstrijd dan toch in een gelijkspel eindigt, wordt de weddenschap nietig verklaard en krijg je jouw inleg terug. En je wint natuurlijk een bedrag als jouw voorspelling van de winnaar klopt. De enige manier om de weddenschap te verliezen is als bijvoorbeeld team B wint terwijl je team A als winnaar hebt aangewezen.

De voor- en nadelen van een Draw no bet weddenschap

Het grote voordeel van een Draw no bet weddenschap is dat je winkans groter wordt. Want door het uitsluiten van het gelijkspel zijn er slechts 2 uitslagen mogelijk. Of je wint of verliest de weddenschap. Bij een gelijkspel krijg je jouw inzet terug. Je beperkt dus ook de kans op verlies. Maar er zit wel een klein addertje onder het gras. Althans, het is wel een feit dat de odds op een Draw no bet weddenschap veel lager zijn dan op een normale 1X2 single bet. Dat ergens ook wel logisch is.

Wanneer zet je in op een Draw no bet weddenschap?

De grote vraag is natuurlijk wanneer je inzet op een Draw no bet weddenschap. Het is een feit dat weinig mensen op een gelijkspel (X) inzetten, maar dat is vreemd. Gezien het feit dat 1 op de 4 wedstrijden in een gelijkspel eindigt. Het is dus helemaal niet zo’n gek idee om de DNB functie aan te zetten. Zeker wanneer je wel verwacht dat team A of B gaat winnen, maar dat een gelijkspel ook een serieuze mogelijkheid is.

In de regel doe je dit bij teams die dan ook aan elkaar gewaagd zijn. Bijvoorbeeld als Feyenoord het opneemt tegen PSV. De Rotterdammers zijn in de regel ijzersterk in De Kuip, maar deze wedstrijd zou ook zomaar in een gelijkspel kunnen eindigen. Dan speel je dus op het formulier een 1 met de DNB functie geactiveerd. In een ander voorbeeld neemt Ajax het op tegen Willem II. Het is vrijwel zeker dat de Amsterdammers na 90 minuten als winnaars van het veld stappen en je speelt dus een 1. Een gelijkspel is niet onmogelijk, maar wel zeer onwaarschijnlijk. Het is dan ook niet zo slim om de DNB functie op deze wedstrijd in te zetten, want hierdoor worden de odds verlaagd.

Wat is een Double Chance weddenschap?

Naast de DNB weddenschap zijn er ook Double Chance weddenschappen. Die ook wel eens als DC bets worden aangeduid. De naam van de weddenschap verklapt het al een beetje; Een Double Chance weddenschap speel je om dubbel kans te maken op de winst. Dit doe je natuurlijk als je niet helemaal zeker weet of team A of B gaat winnen of dat de wedstrijd in een gelijkspel kan eindigen. Een Double Chance bet heeft veel overeenkomsten met een DNB weddenschap, maar het zijn toch verschillende weddenschappen die je kunt afsluiten.

Het grote verschillen tussen een Draw no bet en een Double Chance weddenschap

Het grootste verschil tussen een DNB en een DC weddenschap is dat je bij Double Chance wel op een gelijkspel kunt inzetten. Als voorbeeld nemen we opnieuw Feyenoord – PSV. Je verwacht dat Feyenoord gaat winnen, maar een gelijkspel is ook een serieuze optie. Zeker als Feyenoord niet in goede doen is. Met een DC weddenschap zou je dus een 1X kunnen spelen. Met andere woorden; Je voorspelt dat Feyenoord wint of dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigt. Nu is het wel zo dat deze twee tegenstanders vechters zijn en dat het eigenlijk twee kanten op kan gaan. Dan zou je ook een 12 kunnen spelen. Dan gok je dus op de winst voor Feyenoord of PSV. Je verliest de weddenschap dan als het een gelijkspel wordt.

Wanneer een DNB of DC weddenschap plaatsen?

Nu is de vraag natuurlijk wanneer speel je een DNB weddenschap en wanneer kies je voor een DC weddenschap? In de basis kies je altijd voor een DNB weddenschap als je wel het vertrouwen hebt dat team A of team B wint, maar dat er een serieuze kans op een gelijkspel is. Waarom speel je dan met DNB? Omdat de odds van een Draw no bet in de basis beter zijn dan van een Double Chance weddenschap. Een DC weddenschap speel je op het moment dat de odds beter zijn dan bij een DNB weddenschap of dat je echt niet weet of team A of team B gaat winnen. Als voorbeeld nemen we een wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax. In het verleden is al vaker voorgekomen dat de Amsterdammers als de gedoodverfde winnaar werd aangewezen, maar dat de club uit de Domstad toch de wedstrijd wist te winnen. Hier zou een DC weddenschap met een 12 dus een zeer goede keuze kunnen zijn.

De gouden tip

In de basis zijn zowel DNB en DC weddenschappen minder interessant in grote competities. Zoals de Eredivisie, La Liga Santander en de Premier League. Waarom? Omdat bookmakers ook veel kennis hebben van deze competities en redelijk goede voorspellingen kunnen doen. Dus de kans is aanzienlijk dat de odds van DNB en DC weddenschappen in deze competities zeer laag zijn. De truc is dan ook om je te verdiepen in minder populaire competities en daar meer informatie over te vergaren. Kennis is immers macht. Hier zie je dat de odds van DNB en DC weddenschap een stuk hoger zijn, omdat de kennis bij bookmakers ietwat beperkt is. Wanneer jouw kennis wel op pijl is, kun je met deze weddenschappen de bookmaker verslaan.