Half Time / Full Time weddenschap

Veel sportwedstrijden worden in twee helften gespeeld. Zoals bij voetbal. De teams spelen twee helften van elk 45 minuten. Bij een normale 1X2 weddenschap voorspel je of team A of team B de winnaar wordt of dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigt. Een Half Time / Full Time weddenschap werkt op precies dezelfde wijze, maar dan voorspel je de uitslag per helft. Er zitten een hoop voordelen en ook nadelen aan dit soort weddenschappen. In dit artikel leggen we uit wat een Half Time / Full Time weddenschap is en wat de voor- en nadelen zijn.

Wat is een Half Time / Full Time weddenschap?

Een Half Time / Full Time weddenschap is eigenlijk heel eenvoudig, want je voorspelt per helft van een wedstrijd een winnaar of je gokt op een gelijkspel. Zo zijn er 9 combinaties mogelijk waar je op kunt gokken. Als voorbeeld nemen we een wedstrijd tussen Heracles en Willem II. Als je naar de statistieken kijkt kom je al snel tot de ontdekking dat deze teams redelijk aan elkaar gewaagd zijn en dat het spel vaak op en neer gaat. Zo kun je dus bijvoorbeeld wedden op de winst voor Heracles na 45 minuten en op de winst voor Willem II na 90 minuten. Als je tenminste verwacht dat Heracles bij rust met 1-0 voor staat en dat Willem II zich in de tweede helft terug knokt en uiteindelijk met 1-2 of een 2-3 stand van het veld stapt.

Waarom zijn Half Time / Full Time weddenschappen niet populair?

Half Time / Full Time weddenschappen zijn niet zo populair. Ergens is dat niet zo vreemd, omdat je enorm veel kennis moet hebben van de teams om hier een goede voorspelling in te doen. Hoe vaak gebeurt het niet dat een team als Ajax de eerste helft met een 0-0 stand de kleedkamers in gaat en na 90 minuten met een 4-0 overwinning van het veld stapt? En hoe vaak komt het voor dat een team, zoals Feyenoord een 0-2 achterstand bij rust weet om te buigen naar een overwinning? Hier speelt je kennis een zeer belangrijke rol terwijl er bijna geen zekerheidjes zijn. Het voorspellen van de einduitslag is in dat opzicht veel makkelijker.

Betere odds

Een groot voordeel van een Half Time / Full Time weddenschap is dat de odds vaak vele malen beter zijn. Juist, omdat deze uitslagen zo lastig te voorspellen zijn. Zelfs voor de bedreven sportgokker die enorm veel kennis van de wedstrijden en teams heeft. Maar als je het aandurft zijn deze weddenschappen enorm lucratief. Als je het tenminste bij het rechte eind hebt. En je hoeft niet 1 voorspelling goed te hebben, maar 2! Dit is wel iets om rekening mee te houden.

Twee voorspellingen

Dat is ook gelijk de valkuil. Stel dat je een Full Time / Half Time weddenschap speelt en je hebt 1 van de 2 voorspellingen goed. Dan heb je de weddenschap alsnog verloren. Je moet beiden voorspellingen goed hebben om de weddenschap te winnen. De winkans is dus met een Half Time / Full Time weddenschap een stuk kleiner, maar de odds zijn wel een stuk hoger dan bij een reguliere 1X2 weddenschap. Als je het dus aandurft om de weddenschap te spelen, kun je aardige geldbedragen winnen.

Knowledge is power

“Knowledge is power!”. Een bekende uitspraak die zeker opgaat als het aankomt op sportweddenschappen. Om goede voorspellingen te kunnen doen moet je weten waar je mee bezig bent. Hoe vaak scoort een team, beslissen bepaalde teams vaak in de eerste helft de wedstrijd of zijn er teams die eerst de kat uit de boom kijken en in de tweede helft een tandje bijschakelen? Deze wetenschappen kunnen je helpen om een goede voorspelling te doen als je een Half Time / Full Time weddenschap wilt afsluiten.

Kleinere competities en middenmoters zijn aantrekkelijker

Wat bedoelen we hiermee? Het is heel simpel. Bookmakers hebben veel kennis van competities en teams. Vooral populaire competities, zoals de Eredivisie, La Liga en de Serie A. Dat de odds hoger zijn bij een traditionele 1X2 weddenschap staat vast, maar in de regel zijn deze niet zodanig aantrekkelijk dat je er ook flinke pegels mee kunt verdienen. In een kleinere competitie, zoals de Belgische Jupiler Pro League ligt dat anders. De kennis van de bookmakers is iets beperkter en je kunt jezelf dus verdiepen in zowel de competitie als de teams. De kans is dan groter dat je betere voorspellingen kunt verrichten en de bookmaker ook kunt verslaan!

Ook bij een wedstrijd zoals Heracles tegen FC Groningen zijn de odds waarschijnlijk veel beter dan bij een wedstrijd tussen Ajax en Go Ahead Eagles. De kans dat Heracles en FC Groningen kunnen winnen is groter dan dat Go Ahead Eagles tegen de Amsterdammers weet te stunten. De vraag is dan ook of je voor zekerheidjes gaat en genoegen neemt met kleinere winstbedragen of durf je een gokje te nemen met de kans op een flinke prijzenpot?

Betere alternatieven

Wij hebben het al even genoemd, maar de Half Time / Full Time weddenschappen zijn niet zo populair en worden beperkt gespeeld. Enerzijds, omdat de winkans een stuk kleiner is, omdat je 2 voorspellingen goed moet hebben. Anderzijds, omdat er ook genoeg alternatieven zijn om een weddenschap aantrekkelijker te maken. Denk dan bijvoorbeeld aan het wedden met een 3 way of een Asian Handicap, het maken van een Combi bet met een bet builder of met een single bet op een bijzondere gebeurtenis in de wedstrijd. Bijvoorbeeld of een team al binnen 10 minuten een doelpunt scoort. Deze alternatieven zijn lucratiever, eenvoudiger te voorspellen en vaak ook nog eens te combineren met een standaard 1X2 weddenschap. Het is dan ook logisch dat veel sportgokkers eerder voor deze opties gaan dan voor de toch wel risicovolle Half Time / Full Time weddenschap.

Andere sportwedstrijden

Half Time / Full Time weddenschappen kom je niet alleen tegen bij voetbalwedstrijden. Je kunt deze weddenschappen ook afsluiten op bijvoorbeeld tenniswedstrijden en basketbal wedstrijden. Echter bestaan deze wedstrijden niet uit twee helften. Hoe werkt het dan? Bij een tenniswedstrijd speel je op set en game en bij basketbal op 4 quarters. Het principe is verder precies hetzelfde als de Half Time / Full Time weddenschap die je op een voetbalwedstrijd zou afsluiten.