Live wedden met Asian Handicaps

Spelen met een Asian Handicap wordt steeds populairder. In de gokwereld is Asian Handicap een begrip. Deze methode van wedden is overgewaaid uit Indonesië. Vandaar ook de naam “Asian Handicap”. De populariteit is te danken aan het feit dat je met een weddenschap met AH veel geld kunt verdienen en ook je verlies kunt beperken. Asian Handicaps kun je voor aanvang van een wedstrijd inzetten, maar het is ook mogelijk om tijdens een live wedstrijd een In Play Bet met AH te spelen. Hoe dat in zijn werk gaat leggen wij uit in dit artikel.

asian-handicap-tabel

Wat is een Asian Handicap?

Asian Handicap is vergelijkbaar met de 3 way handicap. Al heb je met een Asian Handicap wel wat meer mogelijkheden in vergelijking met de reguliere Europese 3 way handicap.

Je kunt een team voor aanvang van de wedstrijd een fictieve voorsprong of achterstand geven. Door dit te doen kun je de odds aanzienlijk verhogen. Dat is vooral interessant als je wel op een team met een lage quotering moet wedden, omdat het risico om op de underdog te wedden simpelweg te groot is.

Als voorbeeld nemen we de wedstrijd Manchester City – Burnley. Deze wedstrijd zou best wel eens met een monsterscore in het voordeel van Manchester City kunnen eindigen. Dus je kunt City voor aanvang een fictieve achterstand geven van bijvoorbeeld 4 doelpunten. Dan moet City de wedstrijd dus minimaal met 5 goals verschil winnen als je de weddenschap wilt winnen.

Met een AH kun je ook je kansen meer verspreiden door de weddenschap te splitsen. Je kunt bijvoorbeeld inzetten op hele, halve en kwart doelpunten. Het komt erop neer dat je het risico wat meer verspreid en je kunt met een weddenschap met AH bijvoorbeeld 50% winnen en 50% verliezen. Dan sta je dus weer op 0. Niet dat je daar iets mee opschiet, maar je raakt ook geen geld kwijt. Dat is dus je winst.

Laten we eens kijken naar een voorbeeld waarin we de Asian Goal Lines gebruiken. Stel dat Ajax het opneemt tegen Heracles en je verwacht dat het wel eens een doelpuntenfestijn kan worden als de Amsterdammers op dreef zijn. Dan zou je bijvoorbeeld kunnen inzetten op over 1.75 doelpunt. De weddenschap wordt opgedeeld in over 1.5 doelpunten en over 2 doelpunten. Is Ajax niet bij machte om een doelpunt te scoren en Heracles wint met 1-0, dan verlies je de weddenschap. Tenzij Heracles met 2 doelpunten wint. Ook als het 1-1 wordt win je de weddenschap gedeeltelijk. Wordt het 2-2 of weet Heracles het Ajax lastig te maken en eindigt het in 2-3 voor de Almeloërs? Dan heb je de volledige weddenschap gewonnen.

asian-handicap-goals-tabel

Voorspellen is lastig

Het voorspellen van het aantal doelpunten in een wedstrijd is lastiger dan je denkt en het is sowieso een goed idee om je in de teams en de spelers te verdiepen voordat je met een AH gaat spelen. Maar er is nog een methode om succesvol te zijn met een Asian Handicap. Door deze met een In Play Bet in te zetten. Zo heb je meer kans om de kat uit de boom te kijken en kun je wellicht een veel betere voorspelling doen!

Wat is In Play Betting?

Live wedden wordt ook wel In Play Betting genoemd en deze vorm van gokken is beschikbaar op een groot aantal sporten. Waarbij voetbal toch wel de meest populaire sport is waar live op gegokt wordt. De eerste tip die wij je willen meegeven is om een goede bookmaker te kiezen. Je zult zien dat als je bookmakers met elkaar vergelijkt dat er soms wel significante verschillen te bespeuren zijn. Zo zijn er bookmakers waarbij je alleen op standaard zaken, zoals de ruststand of uitslag kunt wedden, maar er zijn ook bookmakers die veel meer opties aanbieden. Zoals het inzetten van een weddenschap met een AH.

Waarom wachten met inzetten?

De grote vraag is natuurlijk waarom je het beste kunt wachten voordat je de weddenschap met een AH plaatst. Misschien worden de odds alsmaar lager en het kan zelfs voorkomen dat de optie AH niet eens beschikbaar is als de wedstrijd eenmaal is begonnen. Dan kun je dus geen weddenschap met AH afsluiten. Toch is het vaak slim om te wachten en het beste dat je kunt doen is om te kijken welke online casino’s en bookmakers de weddenschappen met AH beschikbaar stellen tijdens In Play Betting. Dat is dan al een zorg minder. Het voordeel om live te wedden is dat je kunt zien hoe een team presteert. Welke spelers ontbreken en speelt een team opeens in een andere formatie dan dat ze normaal doen? Dit zijn zaken die een uitslag en vooral het aantal doelpunten die kunnen vallen beïnvloeden. Zo heb je dus tijdens de live feed meer zicht op wat er op het veld gebeurt en is het in de basis veel makkelijker om een goede voorspelling te doen.

Wedden op een helft of een hele wedstrijd

Een ander voordeel van live wedden met een AH is dat je vaak kunt inzetten op een helft. Zo kun je dus meer controle nemen over je weddenschap. Wanneer je voorspelling goed uitpakt en de eerste helft is afgelopen kun je al een deel van je winst bijschrijven. Veel gokkers combineren deze vorm van In Play Betting met een weddenschap op een hele wedstrijd. Want als je voorspellingen uitkomen, zoals je ze in gedachten had, heb je ook dubbelop winst. Een ander voordeel van live wedden is dat je ook je weddenschap nog tijdens de wedstrijd kunt aanpassen! Dus als je voorspellingen niet kloppen heb je nog altijd de mogelijkheid om een andere weddenschap te plaatsen die veel beter bij het wedstrijdbeeld past.

Meer controle en mogelijk meer winst

Asian Handicap is bij uitstek de weddenschap om veel geld te kunnen verdienen. Het is ook niet voor niets één van de populairste methoden om te gokken op sport. Voetbalwedstrijden in het bijzonder.

In plaats van in te zetten op een winnaar of doelpuntenmaker zet je in op het aantal doelpunten óf geef je een van de clubs een fictieve achterstand of voorsprong. Dat laatste is dus weer vergelijkbaar met de Europese 3 way handicap. Echter, heb je met de Asian Handicap dus wat meer mogelijkheden.

In tegenstelling tot over – under weddenschappen heb je met Asian Goal Lines meer opties en kun je ook inzetten op halve goals en kwart goals. Zo beperk je het risico om te verliezen en kun je interessante geldbedragen winnen.

Desalniettemin heb je wel een beetje kennis nodig van het team waar je op gokt, want je moet immers kunnen inschatten of een team juist makkelijk of minder gemakkelijk scoort. Als laatste tip willen wij je meegeven om het doelsaldo van de teams waar je op wilt gokken te bekijken. Neem het aantal doelpunten voor en tegen en deel deze door het aantal wedstrijden dat ze hebben gespeeld. Nu heb je een goed gemiddelde van hoeveel doelpunten een team in een wedstrijd maakt en hoeveel ze er tegen krijgen. Met deze inzichten kun je een weloverwogen weddenschap plaatsen.