Live wedden op sport

Wanneer je een online casino bezoekt dat ook sportweddenschappen organiseert, kun je wedden op aanstaande sportwedstrijden en wedstrijden die over een aantal dagen of zelfs weken plaatsvinden. Bij een aantal aanbieders kun je ook live wedden. Met andere woorden; je zet in op een wedstrijd die al begonnen is. Maar wat is live wedden precies, hoe werkt het en waar moet je op letten als dit wilt doen? In dit artikel geven wij hier meer informatie over en wij geven ook een aantal handige tips en trucs waarmee je aan de slag kunt gaan.

In Play Betting

Live wedden op sport wordt ook wel In Play Betting genoemd en deze vorm van gokken is beschikbaar op een groot aantal sporten. Waarbij voetbal toch wel de meest populaire sport is waar live op gegokt wordt. De eerste tip die wij je willen meegeven is om een goede bookmaker te kiezen. Je zult zien dat als je bookmakers met elkaar vergelijkt dat er soms wel significante verschillen te bespeuren zijn. Zo zijn er bookmakers waarbij je alleen op standaard zaken, zoals de ruststand of uitslag kunt wedden, maar er zijn ook bookmakers die veel meer opties aanbieden. Zo kun je dan bijvoorbeeld wedden op hoeveel corners een bepaald team gaat nemen of hoeveel gele en rode kaarten er vallen. Of in welke minuten de doelpunten worden gemaakt.

Maak het spannender

Vreemd genoeg maakt In Play Betting de sportwedstrijd interessanter, want als je op bepaalde zaken hebt gewed ben je ook in afwachting van of jouw voorspellingen uitkomen. Dat geeft een wedstrijd, die je op het platform ook live kunt volgen, een extra dimensie. Daarnaast veranderen de quoteringen terwijl de wedstrijd gaande is en kun je soms gokken op gebeurtenissen die in de komende 5 of 10 minuten gaan plaatsvinden. Daarnaast is live wedden een goede optie voor spelers die weinig weten over de teams en of niet weten wie de favoriet is. Je zult soms zien dat bij kleinere wedstrijden de quoteringen nagenoeg gelijkwaardig zijn. Zonder kennis is het dan voor jou als gokker enorm lastig om te bepalen hoe de wedstrijd gaat verlopen. Met live wedden kun je hier veel meer invloed op uitoefenen en op extra gebeurtenissen wedden. Zo kan een potje tussen eerste divisionisten FC Volendam en Top Oss opeens enorm interessant en spannend worden.

Meer value met live weddenschappen

Value bets kom je vrij vaak tegen bij In Play Betting. Quoteringen veranderen continu tijdens de wedstrijd en het is aan jou de taak om met je kennis en inzichten de bookies te verslaan. Een beetje bedreven gokker die al wat langer live weddenschappen plaatst en weet hoe de vork in de steel zit, kan hier veel profijt van hebben. Door de Value bets eruit te pikken kun je jouw minimale inleg fors verhogen. Zeker bij wedstrijden waarvan je haast zeker weet dat de bookmaker er met zijn voorspelling naast zit. Je spreekt dan ook over een Value bet als je eigen kansberekeningen verschillen met die van de bookmaker.

Timing is cruciaal

Nu is het inzetten op een Value bet best wel een uitdagend dingetje tijdens live wedstrijden, want de quoteringen veranderen dus supersnel en je moet alert zijn op wanneer je juist wel of geen geld inzet. Timing is dan ook cruciaal en je moet ook wel een beetje het gevoel hebben dat er binnen een bepaalde tijd een bepaalde gebeurtenis gebeurt. Zo kun je bijvoorbeeld een gokje nemen door te zeggen dat een team een aantal corners gaat krijgen als je ziet dat ze druk zetten op de tegenstander en de ene na de andere kans binnen de 16 creëren. Of je kunt bijvoorbeeld inzetten op dat er binnen 10 minuten een gele kaart valt als je ziet dat de tegenstander gefrustreerd raakt en al kleine overtredingen heeft gemaakt.

Het grote voordeel van live wedden

We hebben het al even kort genoemd, maar een ander groot voordeel van live wedden is dat je jouw weddenschap kunt bijsturen. Stel dat je hoog hebt ingezet op een bepaald team, maar binnen de eerste 10 minuten valt een cruciale speler geblesseerd uit. Dat zou zomaar eens het verloop van de wedstrijd kunnen beïnvloeden. Wellicht heb je dan ook het gevoel dat jouw weddenschap niet meer strookt met wat er op het veld gebeurt. Tijdens de live weddenschap kun je dus bijsturen en je weddenschap aanpassen. Dat geldt ook voor gokkers die geen kaas hebben gegeten van de wedstrijd, niet bekend zijn met de statistieken en compleet onbekend zijn met de vorige resultaten. Hoe bepaal je dan wie er gaat winnen of dat een wedstrijd op een gelijkspel uitloopt? Bij een live weddenschap kun je de eerste minuten eens rustig bekijken en kun je jouw geld inzetten op het team dat beter speelt. Met wel de kanttekening dat de quotering ook kan wijzigen en dat het betere team een veel lagere quotering heeft. De winst die je dus uiteindelijk kunt behalen zal dan ook lager kunnen uitpakken.

Cashen als het kan

De laatste tip die wij je willen meegeven is dat je wel voorzichtig moet zijn met de Cash Out optie. Veel bookmakers bieden dit aan en dat betekent dat je jouw winst al kunt laten uitkeren als de wedstrijd nog gaande is. Zo kun je bijvoorbeeld genoegen nemen met een bepaald bedrag of je verlies proberen te beperken. Je kunt ook een deel van de winst laten uitkeren om een bepaald winstbedrag al veilig te stellen. Tijdens de wedstrijd kun je zien hoeveel geld je Cash Out waard is. Op het moment dat je er zeker van bent om de weddenschap te stoppen druk je op de Cash Out knop. Je hebt nu winst of minimaal verlies. De kanttekening is natuurlijk dat de wedstrijd kan omdraaien en dat je originele weddenschap veel lucratiever was geweest. Dan sla je jezelf toch even voor het hoofd. Daarom is het wellicht beter om gewoon de wedstrijd uit te zitten, eventueel je verlies te nemen en ervan te leren. Zodat je een volgende keer wel een winst kunt behalen met de weddenschap die je plaatst.