Risk-Free bets – risicovrij wedden op sport

Risk-Free bets, daar zijn we hier op Freebets.nl gek op! Op deze pagina kun je een selectie van de beste risk free bets vinden.

Risk Free bet promoties

Momenteel zijn er geen risk free bets beschikbaar voor spelers uit Nederland. Wel kun je gebruikmaken van de onderstaande bonussen:

Operator
Kenmerken
Bonus
Beoordeling
Claim Bonus
 • Hoogste welkomstbonus van Nederland
 • Uitstekend loyaliteitsprogramma
 • Geld storten met iDEAL
€250 aan Free Bets
 • 's Werelds grootste bookmaker
 • Uitstekend aanbod
 • Prima bonusvoorwaarden
€100 Welkomstbonus
* Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden.

Wat is een risk free bet?

Risk free bets zijn enorm populair in de online gokindustrie. Het zijn dan ook promoties waar we actief naar op zoek zijn. Met een risk free bet kun je risicovrij een weddenschap plaatsen. Als je de weddenschap verliest, krijg je je inzet terugbetaald.

Gezien het feit dat deze risicovrije weddenschappen erg gewild zijn, bieden de meeste grote bookmakers dit soort promoties aan. Risk free bet promoties kunnen op verschillende situaties van toepassing zijn. De meest lucratieve zijn de risk free bets in de vorm van een welkomstbonus of goodwill bonus. Hierbij dien je wel eerst zelf geld te storten en een weddenschap te plaatsen op één of meerdere wedstrijden. In het geval je de weddenschap verliest, krijg je jouw inzet terugbetaald op je account. Vervolgens kun je het geld weer laten uitbetalen naar je bankrekening.

Risk free bets zijn dus de ideale manier om in één keer een leuk geldbedrag te winnen. Aangezien je jouw inzet altijd terugkrijgt, kun je prima een weddenschap plaatsen die wat meer risico met zich mee brengt. Bijvoorbeeld door op wedstrijden met hoge odds in te zetten, of een grote combo te maken.

Naast risk free bets als welkomstbonus of goodwill bonus, zijn ze ook beschikbaar als money back offers. In de volgende paragraaf zullen we verder in gaan op de verschillende soorten risk free bets.

Wat zijn de verschillende soorten risk free bets?

Er zijn genoeg risk free bets beschikbaar voor enthousiaste gokkers. Bijna elke grote online bookmaker biedt een vorm van risk free bets of money back promoties aan. Dit doen ze voornamelijk om loyale spelers te belonen en om nieuwe klanten binnen te halen.

Onderstaand een overzicht van veel voorkomende soorten risk free bets of money back offers.

 • The Bore Draw is een van de meest voorkomende risk free bet weddenschappen. Als je geld hebt gezet op een team dat volgens jou de wedstrijd gaat winnen, en de wedstrijd eindigt in een gelijkspel, krijg je je inzet terug.
 • Bij paardenraces worden regelmatig speciale money back promoties beschikbaar gesteld. Je zult merken dat sommige grote bookmakers money back aanbiedingen hebben, mocht je paard vallen of zelfs niet starten. Het wordt bij dit soort promoties aanbevolen om de algemene voorwaarden goed door te nemen.
 • Bet Insurance. Hiermee kun je een weddenschap tot op zekere hoogte ‘verzekeren’. Zo kun je bijvoorbeeld je geld terugkrijgen als je de weddenschap verliest door een doelpunt in blessuretijd. Een ander voorbeeld is wanneer je een combo van 5 selecties hebt en er één selectie gaat fout.
 • Ten slotte (hoewel er nog meer vormen van cashback en risk free bets zijn), is een special event money back promotie. Hierbij moet gedurende een wedstrijd een vooraf beschreven situatie zich voordoen. Een voorbeeld hiervan is dat het team waar je op hebt ingezet minimaal één keer op de paal schiet. Als dit gebeurt, kun je een bonus ontvangen in de vorm van een (risk) free bet.

Algemene voorwaarden en inzetvereisten kunnen van toepassing zijn op alle hierboven vermelde bonusaanbiedingen.

Beste risk free bets & cashback promoties

Zoals hierboven vermeld, zijn risk free bets enorm populair in de sports betting industrie. Onderstaand een overzicht van de beste risk free bets:

Algemene voorwaarden bij risk free bets & money back promoties

Veel risk free bets, of andere vormen van cashback promoties, vereisen minimale bedragen die je moet inzetten om de promotie te kunnen claimen. Deze minimumbedragen verschillen per bookmaker. Bookies kunnen ook een maximumlimiet instellen voor het bedrag dat van toepassing is op de desbetreffende promotie. Je moet ook altijd even controleren op welke markten je de risk free bets kunt inzetten, omdat bookmakers regelmatig hun promoties aanpassen.

Naast risk free bets of geld-terug-bonussen, bieden sommige bookmakers ook free bets aan. Hierbij hoef je niet eerst zelf geld op je account te storten. Een overzicht van actuele free bets kun je hieronder vinden:

Risk free bet strategie – Matched Betting

Risicovrije weddenschappen zijn een geweldige manier voor het maken van winst via matched betting. Risk free bets stellen ons in staat een weddenschap te plaatsen, in de wetenschap dat als we verliezen, we ons geld terug zullen krijgen in de vorm van een gratis weddenschap, bonus of cash.

Stel, we krijgen bij een bookmaker een €25 free bet op het moment dat je zelf €25 stort en inzet. Hier maken we natuurlijk graag gebruik van! Dus we registreren ons, storten €25 en plaatsen een weddenschap.

Vervolgens gebruiken we een oddsmatcher tool om wedstrijden te zoeken waar we winstgevend op kunnen wedden doormiddel van matched betting. Met behulp van een oddsmatcher hoeven we zelf niet op zoek te gaan naar geschikte wedstrijden. Dit is dus ook ideaal voor mensen die niet de benodigde kennis hebben.

Via het oddsmatcher filter kiezen we de bookmaker en minimale odds waarop we moeten wedden. Daarnaast worden een aantal geschikte wedstrijden weergegeven, waarbij we de matched betting strategie perfect kunnen toepassen. Onderstaand een voorbeeld van een oddsmatcher:

oddsmatcher-matched-betting

Laten we als voorbeeld de wedstrijd tussen Manchester United en Southampton nemen. Manchester United heeft back odds (de blauwe kolom) van 2.00 om Southampton te verslaan. De lay odds (roze kolom), wat wil zeggen dat Manchester niet gaat winnen, zijn 2.02.

We plaatsen onze weddenschap van €25 op Manchester United. Vervolgens, gaan we naar de Matchbook Betting Exchange en layen we Manchester op odds van 2.02:

back-lay-exchange

Om een lay bet te kunnen plaatsen via de exchange, maken we simpelweg gebruik van de odds in de roze kolom. Je hoeft je voor nu geen zorgen te maken over alle andere nummers, deze zijn voor nu niet van belang.

Hoe weten we hoeveel we moeten layen?

Door gebruik te maken van een lay betting calculator (hiervan zijn er voldoende op internet te vinden), voeren we de informatie in die we al hebben. Hiermee kunnen we uitrekenen wat onze lay stake moet zijn:

matched-betting-calculator

Het enige dat we hoeven in te voeren:

 • Onze stake van of €25
 • De back odds 2.0
 • De lay odds 2.02
 • Lay commission van 5% (op Matchbook Exchange is dit slechts 2%)

De calculator verteld ons precies hoeveel we moeten layen. ‘You could lay €25.38’, betekent dat je €25.38 moet layen.

Ook laat de calculator ons zien dat onze liability (aansprakelijkheid) €25,89 zal zijn. We hebben daarom ten minste €25,89 nodig op ons exchange account, zodat we het ons kunnen veroorloven om de weddenschap van dit voorbeeld te plaatsen.

De mogelijke resultaten zijn:

Als Manchester United wint, zullen we €25 winst maken bij onze bookmaker en €25.89 verliezen op Matchbook Exchange.

Als Manchester United gelijkspeelt of verliest, zullen we €25 verliezen bij onze bookmaker, maar €24.11 winst maken bij de exchange (de lay stake, minus de commissie).

Hoe dan ook, zullen we een klein verlies maken van €0.89. Dit wordt ook wel de ‘qualifying loss’ genoemd.

Wat is qualifying loss?

De qualifying loss is een klein bedrag dat je verliest wanneer je aan matched betting doet om een free bet vrij te spelen. Dit is slechts een kleine investering ten opzichte van de financiële beloning die hier tegenover staat. In bovenstaand voorbeeld hebben we €0.89 verloren, maar hebben nu wel een €25 free bet te pakken!

We gaan nu hetzelfde proces opnieuw herhalen, waarbij we een oddsmatcher gebruiken om een weddenschap met iets hogere odds te vinden. Hoe hoger de odds, hoe meer winst je kunt maken. Daar staat wel tegenover dat je ook meer geld nodig hebt op je exchange account. Dit om de liability te kunnen dekken.

Voor onze volgende matched bet gaan we een weddenschap plaatsen op Watford. De oddsmatcher laat ons zien dat de odds voor winst 5.00 is. De lay odds zijn 5.20.

Wederom zullen we gebruik maken van de matched betting calculator. Alleen veranderen we nu de modus van ‘Normal’ (welke wordt gebruikt voor qualifying bets) naar ‘Free Bet (SNR)’.

Vervolgens herhalen we het proces van informatie invullen: back stake (€25 free bet), back odds van 5.00, lay odds van 5.20 en de lay commissie van 5%.

matched-betting-free-bet-calculator

Zoals je kunt zien, schrijven we hoe dan ook groene cijfers.

Als Watford wint, zullen we €100 winnen bij onze bookmaker, maar €81.56 verliezen bij de exchange, wat betekent dat we een totale winst hebben gemaakt van €18.44.

Als Watford gelijkspeelt of verliest, verliezen we onze free bet, maar zullen we wel onze lay bet op de exchange winnen; €19.42.

Vergeet niet dat bepaalde exchanges als Betfair 5% commissie pakken op winsten. Hierdoor zul je dus in totaal €18.44 winnen. Het mooie hiervan, is dat voor de wedstrijd begint je al weet hoeveel winst je gaat maken, ongeacht het resultaat van de wedstrijd!

Het resultaat van beide wedstrijden (qualifying bet en free bet) doet er niet toe, de winst is gegarandeerd zolang je de instructies goed volgt en de inzetten correct invoert.

Hoewel €18 aan totale winst misschien niet zo veel lijkt, kun je dit proces meerdere keren per dag herhalen totdat je een mooie bankroll hebt opgebouwd. Dit zal overigens niet heel erg lang duren!

De volgende stap: profiteren van risk free bets!

Het is nu aan jou om bovenstaande strategie in praktijk te gaan brengen. Om je op weg te helpen, kun je gebruik maken van de volgende risk free bets: