Single Bet weddenschap

Wanneer je gokt op sportwedstrijden is de Single bet de meest voor de hand liggende en ook de populairste optie om op een wedstrijd in te zetten. Zeker wanneer je serieus bezig bent met wedden op sport.

Je kunt op verschillende soorten sporten een Single bet weddenschap plaatsen. Of dat nu een voetbal-, tennis- of basketbal wedstrijd is. Single bets kun je ook plaatsen bij andere soorten sporten, zoals paardrennen, Formule 1 en darts. Maar wat is een Single bet weddenschap, hoe werkt het waar moet je op letten als je inzet op een Single bet weddenschap? In dit artikel geven wij meer informatie en een aantal handige tips en trucs.

Wat is een Single bet weddenschap?

Een Single bet weddenschap is de meest eenvoudige manier om te gokken op een wedstrijd. De naam zegt het al een beetje, maar een Single bet weddenschap is slechts één voorspelling op het formulier. Je doet een voorspelling, je geeft aan hoeveel geld je erop wilt inzetten en je bevestigt de weddenschap. Zo eenvoudig is het. Maar hoef je dan helemaal geen kennis te hebben om Single bet weddenschappen te spelen? Integendeel! Ook bij Single bet weddenschappen moet je wel weten waar je mee bezig bent. Anders is de kans groot dat je jouw weddenschappen verliest.

Wat kun je voorspellen met een Single bet weddenschap?

Bij voetbalwedstrijden is de meest gebruikte Single bet weddenschap de standaard 1X2 weddenschap. Bij voorspelling 1 denk je dat team A wint en bij voorspelling 2 denk je dat team B wint. Bij voorspelling X gok je op een gelijkspel. Vreemd genoeg wordt hier veel minder vaak op ingezet dan op de winst van één van de twee teams. Terwijl de statistieken bewijzen dat 1 op de 4 wedstrijden in een gelijkspel eindigt. Maar een Single bet weddenschap hoeft niet per se een voorspelling van een winnaar of een gelijkspel te zijn. Je zou ook een Single bet weddenschap kunnen plaatsen op hoeveel doelpunten er worden gescoord, wat de stand bij rust is en welke speler 1 of meer keren op doel schiet.

Hoe werkt het?

We pakken gewoon even een duidelijk voorbeeld van een Single bet weddenschap. PSV neemt het thuis op tegen Feyenoord en de bookmaker heeft de volgende quotering toegekend. PSV staat op 1.75, Feyenoord op 2.60 en een gelijkspel staat op 2.2. Je doet een voorspelling en je zet een bedrag in. Wanneer je voorspelling correct is vermenigvuldig je de inzet met de quotering zoals hierboven beschreven. Haal van dit bedrag je winst af en je weet hoeveel je met de weddenschap hebt gewonnen. Als je bijvoorbeeld € 5,- inzet op de winst voor PSV, dan win je met de weddenschap € 3,75. Want € 5,- x 1.75 – € 5,- inleg is € 3,75.

Kan ik een hoop geld verdienen met Single bets?

Of je veel geld kunt verdienen met het plaatsen van een Single bet is afhankelijk van hoeveel Single bets je speelt en hoeveel geld je inzet. Stel dat je op 10 afzonderlijke wedstrijden € 5,- inzet, dan is je totale inzet € 50,-. Per wedstrijd kan je zien wat de quotering is van de voorspelling die je hebt gedaan. Bij iedere wedstrijd pas je dezelfde rekensom als hierboven toe. Uiteindelijk tel je de winstbedragen bij elkaar op en dan weet je wat de weddenschappen je in totaal hebben opgeleverd. Het grote voordeel hierin is dat je een aantal voorspellingen fout kunt hebben en nog altijd winst kunt maken. Een nadeel is dat je dus per wedstrijd een bedrag moet inzetten.

De winstbedragen zijn ook afhankelijk van de teams en competities waar je op inzet. Je zult als je vaker speelt zien dat quoteringen van gedoodverfde winnaars vaak enorm laag zijn. Een quotering van 1.1 is bijvoorbeeld niet interessant. Vooral als je met kleine bedragen speelt. Dan praat je echt over winst in eurocenten. Mits je de voorspelling goed hebt natuurlijk! In minder populaire competities en bij minder populaire teams kun je veel meer geld verdienen. Omdat de quoteringen vaak veel hoger liggen. Een quotering van 3.3 is bijvoorbeeld al een stuk aantrekkelijker. Zelfs als je maar een bedrag van € 5,- inzet. Het kan dus geen kwaad om wat meer kennis te vergaren van deze minder belangrijke competities en de teams die hierin spelen. Want zo kun je jouw winkansen op grotere geldbedragen aanzienlijk vergroten.

Een Single bet aantrekkelijker maken

Inzetten op minder populaire competities en de teams die hierin spelen is een methode om een Single bet aantrekkelijker te maken. Maar je kunt ook op topwedstrijden en in belangrijke competities meer geld verdienen door bijvoorbeeld met 3 Way handicap of een Asian Handicap te spelen. Met deze handicaps kun je een team op een virtuele voorsprong of achterstand zetten en door dit te doen kunnen de odds worden verhoogd. Stel dat je zeker weet dat Ajax met grote cijfers van VVV Venlo gaat winnen? Dan kun je dus Ajax een virtuele achterstand van 3 of 4 doelpunten geven. Dat houdt in dat Ajax dus minimaal 4 of 5 keer moet scoren om de weddenschap te winnen.

Andere opties zijn om Double Chance of Draw no bet te spelen. Deze functies vergroten je winkansen aanzienlijk en zijn eigenlijk bedoeld om het risico op verlies af te vangen. Vooral bij wedstrijden waar geen duidelijke favoriet in aan te wijzen is, kan het inzetten van een DC of DNB interessant zijn. In de regel zijn de odds bij DNB weddenschappen wel gunstiger dan bij DC weddenschappen. Dus hier moet je wel goed op letten.

Verschil met Combi bet en Bet builders

Wanneer je meerdere voorspellingen op één formulier zet, speel je niet langer een Single bet. Je weddenschap bestaat immers uit meerdere voorspellingen. Dit kunnen voorspellingen van winnaars en gelijke spelen zijn, maar ook aanvullende weddenschappen op bijvoorbeeld het aantal doelpunten, het aantal corners en het aantal getrokken gele en rode kaarten. Het grote voordeel van Combi bets en Bet builders is dat de odds van de verschillende weddenschappen met elkaar vermenigvuldigd worden en dat kan dus een flink winstbedrag opleveren. Daarnaast hoef je ook maar 1x in te zetten, omdat je feitelijk 1 weddenschap speelt. Het grote nadeel is dat je in een gecombineerde weddenschap wel alle voorspellingen goed moet hebben om de weddenschap te winnen.