Virtual Sports Betting

Wedden op virtual sports is momenteel erg populair onder gokkers. Dit komt mede door het feit dat er door de coronacrisis weinig andere sporten zijn om op te wedden. Gokken op virtual sports staat op de derde plaats voor wat betreft de inkomsten van online bookmakers. Alleen het wedden op voetbal en paardenraces levert doorgaans meer geld op voor de bookies. Het is dan ook niet gek dat de beste bookmakers een uitgebreid virtual sports aanbod hebben. Ook bij de wat minder bekende bookmakers zien we de mogelijkheden voor het betten op virtuele sporten toenemen. Zij kunnen immers niet achterblijven, zeker nu er zo weinig andere sporten zijn om op te gokken.

De meest populaire virtuele sporten zijn virtual football en virtual horse racing. Maar, hoe komt het eigenlijk dat het inzetten op virtual sports zo populair is bij de meeste gokkers? Zit er een bepaalde strategie achter het wedden op virtual sports, of zijn het de bonussen die kunnen worden gebruikt bij het wedden op virtuele sporten? In deze guide zullen we uitleggen hoe virtual sports betting precies in zijn werking gaat en op welke sporten je allemaal kunt wedden.

virtual-sports-instant-football

Beste virtual sports betting bookmakers 2022

Operator
Kenmerken
Bonus
Beoordeling
Claim Bonus
 • Hoogste welkomstbonus van Nederland
 • Uitstekend loyaliteitsprogramma
 • Geld storten met iDEAL
€250 aan Free Bets
 • 's Werelds grootste bookmaker
 • Uitstekend aanbod
 • Prima bonusvoorwaarden
€100 Welkomstbonus
* Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden.

Wat zijn virtual sports?

De wereld van de virtuele sport is booming. Naarmate de technologie met sprongen vooruitgaat, zal het al snel moeilijk worden om weddenschappen op virtual sports te onderscheiden van weddenschappen op echte sportevenementen. Laten we eens kijken hoe deze snelgroeiende sector in de online sports betting wereld nou precies in zijn werking gaat.

Virtuele sporten bieden gokkers de mogelijkheid om te genieten van de sensatie en opwinding van het wedden op gesimuleerde sportwedstrijden. Dit kan overigens op elk moment van de dag. Bij de meeste bookmakers start er iedere 3 minuten een nieuwe wedstrijd. Bij sommige bookmakers kun je zelfs op ieder moment een nieuwe wedstrijd laten beginnen. Dit is mogelijk bij het zogenoemde Instant Football.

Wedstrijden en races worden gespeeld met behulp van geavanceerde software, vergelijkbaar met die van populaire computerspellen zoals FIFA. De technologie is zo ver gevorderd dat de virtuele atleten en teams bijna niet meer te onderscheiden zijn van het echte werk.

Op dit moment zijn er al veel virtual sports waar je op kunt inzetten, waaronder voetbal, wielrennen, tennis, paardenrennen, greyhounds en motorsporten. Met de recente ontwikkelingen is het ook mogelijk geworden om op virtual darts, basketbal en American football te wedden. Breng eens een bezoekje aan jouw favoriete bookmaker en dan zul je zien dat er een sectie aanwezig is die uitsluitend gewijd is aan virtual sports betting. Zeker in tijden dat er minder ‘echte’ sportwedstrijden zijn, kun je je met virtual sports prima vermaken.

Virtuele sportevenementen en games

Voor de volgende virtuele sporten zijn momenteel voldoende markten beschikbaar:

 • Paardenraces
 • Greyhounds
 • Tennis
 • Voetbal
 • Motorsport
 • Speedway
 • Wielrennen
 • American Football
 • Darts
 • eSports

Bovendien zijn de beste virtual sports bookmakers steeds meer gokmogelijkheden aan het ontwikkelen. Hierdoor zal het aanbod voor het wedden op virtuele sporten eveneens groter worden. We zien nu al dat je, net als bij reguliere voetbalwedstrijden, ook kunt wedden op bijvoorbeeld Over/Under goals en (Asian)Handicaps. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat het aantal markten waar je op kunt inzetten alleen maar zal groeien.

virtual-sports-football

Virtual Sports vs. echte sporten

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat virtueel gamen ooit het wedden op echte sporten zal vervangen, in termen van spanning en interesse, kunnen ze op beide punten behoorlijk dichtbij komen.

Virtual sports hebben een aantal grote voordelen ten opzichte van de real-life versie als het gaat om online wedden met echt geld. Ten eerste hoef je niet te wachten op een geplande wedstrijd of race, want je kunt 24/7 wedden op virtuele sporten. En ten tweede zijn virtuele sporten verkorte versies van het echte werk – wat betekent dat een virtuele voetbalwedstrijd 90 seconden in beslag neemt in plaats van 90 minuten. Dit betekent dus ook dat er niet hoeft te worden gewacht op de volgende kans om een weddenschap af te sluiten.

Met tal van soorten weddenschappen die worden aangeboden voor alle verschillende evenementen en fantasy sports, is er voor ieder wat wils als het gaat om sportweddenschappen.

Inzetmogelijkheden bij virtuele sporten

Gokken op virtual sports en eSports volgt hetzelfde patroon als wedden op echte sportevenementen. Je kunt dan ook verwachten dat dezelfde type weddenschappen worden aangeboden zoals bij de reguliere sporten. Voetbalwedstrijden zijn een van de meest populaire virtuele games. Gokkers hebben de mogelijkheid om niet alleen op de winnaar te wedden, maar ook op side-weddenschappen zoals correct score, over/under goals en het totale aantal doelpunten.

Voor een race-evenement zoals wielrennen of paardenraces, kun je virtueel wedden op de regelrechte winnaar of in plaats daarvan kiezen voor een each-way optie. Je hebt ook de mogelijkheid om forecast en tricast bets te plaatsen, waarbij je de eerste twee of drie finishers kunt voorspellen.

Bij tenniswedstrijden kun je uiteraard op de winnaar gokken, maar ook op het totale aantal gescoorde punten en correct scores.

Aangezien je bij virtual sports niet te maken hebt met het gegeven of spelers/teams in vorm zijn, is het wedden op virtuele sporten een prima testbasis voor beginnende spelers. Bij het wedden op echte sporten zijn er veel (professionele) spelers die zich tot in de kleinste details verdiepen in wedstrijden. Voor virtuele sporten is dit noodzakelijk, aangezien resultaten uit het verleden geen enkele rol spelen. Voor nieuwe spelers is dit dus een voordeel. Zo kunnen zij bekend raken met het (virtueel) wedden op sport.

Je kunt dus je eigen gokstrategie ontwikkelen, afhankelijk van welke virtuele sport je op dat moment speelt. Misschien geef je er de voorkeur aan om op lagere odds te spelen, om zodoende jezelf een betere kans op succes te geven. Of je kunt ervoor kiezen om op hoge odds in te zetten en proberen een groter bedrag in de wacht te slepen. De keuze is aan jou!

Is het wedden op virtual sports eerlijk?

Het is niet ongebruikelijk dat gokkers doorgaans tot de conclusie komen dat wedden op virtuele sporten puur en alleen ontwikkeld is om spelers van hun geld te verlossen. De software van het casino bepaalt immers de uitkomst van de wedstrijd, zodat ze het resultaat naar eigen inzicht kunnen veranderen. Maar is dat ook echt hoe het werkt? Het antwoord is nee!

Sterker nog, wedden op virtual sports is waarschijnlijk eerlijker dan het echte werk. Het is immers onmogelijk om een ​​virtuele speler of club om te kopen. Terwijl er bij echte sportwedstrijden voldoende gevallen zijn geweest waarbij geld is gebruikt om wedstrijden te beïnvloeden.

Virtuele sportresultaten worden bepaald door een random number generator (RNG), wat betekent dat noch de goksite, noch de speler de uitkomst kan weten voordat een wedstrijd wordt gestart. Als je virtuele sporten speelt op een site die beschikt over een legitieme licentie, hoef je je geen zorgen te maken over de eerlijkheid van de uitkomst.

Het is simpelweg het risico niet waard voor de bookmakers om de uitkomsten van virtual sports wedstrijden te manipuleren. Imagoschade en het kwijtraken van de goklicentie weegt niet op tegen eventuele winsten van klanten. Als zodanig worden alle waardige sportsbooks dan ook allemaal gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze veilig en eerlijk opereren.

virtual-horse-racing

Is het wedden op virtuele sporten beter dan het echte werk?

Wat betreft de snelheid en spanning van weddenschappen, bieden virtuele games een geweldig alternatief voor de traditionele sportevenementen. Hoewel online bookmakers tegenwoordig sportevenementen van over de hele wereld dekken, zijn deze niet allemaal beschikbaar via live streams. Gokkers moeten dus vaak vertrouwen op de vrij standaard computer graphics om te zien hoe een wedstrijd zich vordert.

Virtual sports bieden alle sensatie van een levensecht sportevenement, maar zijn verpakt in een hapklare vorm. Dit betekent dat je nooit meer dan een paar seconden hoeft te wachten op de volgende wedstrijd of race. Realistische graphics betekenen dat het kijken naar een virtuele paardenrace of tenniswedstrijd een meeslepende ervaring wordt, versterkt door het feit dat commentaar en authentiek klinkende publieksgeluiden worden toegevoegd als extra beleving.

Oké, virtual sports kan de actie en spanning die wordt beleefd bij een echte wedstrijd of race niet volledig vervangen, maar het kan als een prima alternatief dienen als er geen echte sportevenementen beschikbaar zijn. Als je je afvraagt: ‘wat zijn virtual sports en is dit het proberen waard?’, bezoek dan gewoon eventjes het virtuele sportgedeelte van je favoriete online bookmaker. Je zult zien dat er een prima aanbod, wat alsmaar wordt uitgebreid. We raden je dan ook aan om eens te beginnen met wat kleine bedragen in te zetten op een virtuele voetbalwedstrijd. Het is ook best grappig om de wedstrijd live te volgen, dat geeft toch wat extra spanning. Na verloop van tijd heb je niet eens meer in de gaten dat je naar een virtuele wedstrijd zit te kijken!