Virtual Greyhound Racing

Greyhound racing, of in het Nederlands windhondenrennen, is al vele jaren een populaire bezigheid in het Verenigd Koninkrijk. Hoewel de populariteit vandaag de dag niet kan tippen aan die van vijftig jaar geleden, heeft de sport nog steeds een groot aanzien binnen de gokwereld.

Om deze reden is windhondenrennen geïntroduceerd als virtuele sport voor een geheel nieuw publiek. Het is momenteel één van de populairste sporten binnen de virtual sports betting wereld.

Virtual-Greyhound-Racing

Wat is virtual greyhound racing?

Greyhound racing is een vrij gemakkelijke sport om onder de knie te krijgen. Het komt simpel gezegd neer op zes honden die over een ovale baan rennen. De eerste hond die over de finish komt is de winnaar. Simpele sporten met duidelijke resultaten zorgen voor goede gokopties. Daarom zijn virtuele windhondenraces in het leven geroepen.

Het resultaat van de race wordt bepaald door een random number generator (RNG). De uitslag van de race wordt dus geheel willekeurig bepaald. Het verloop van de race wordt getoond aan de hand van diverse animaties. Dit wordt gedaan om de speler een verbeterde kijkervaring te bieden. Hierdoor is het net of je naar een echte windhondenrace zit te kijken!

Waar kun je op inzetten bij virtuele windhondenraces?

De inzetmogelijkheden bij virtuele windhondenraces zijn in principe hetzelfde als bij virtuele paardenraces. De eenvoudigste optie is om een winnaar te kiezen en hopen dat deze hond als eerste binnenkomt.

Als je wat minder risico wil nemen, kun je ervoor kiezen om een each-way bet te plaatsen. Each-way weddenschappen betalen een kwart van de odds uit als jouw hond bij de eerste twee finishers eindigt.

De meer avontuurlijke gokker kan een forecast weddenschap proberen. Hierbij voorspel je welke honden als eerste en tweede eindigen. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om een tricast-weddenschap te plaatsen. Bij dit soort weddenschappen probeer je de top 3 te voorspellen. Dat is best moeilijk, maar daar tegenover staan dan ook wel zeer hoge odds!

Virtueel windhondenrennen: de kijkervaring

De animaties die worden gebruikt bij virtueel windhondenrennen zijn uitstekend en lijken elk jaar beter te worden. Het is heel eenvoudig om je te verdiepen in de race. Je zult zelfs merken dat je ‘jouw’ hond over de finish wil schreeuwen. Hiermee willen we aangeven dat alles erg realistisch oogt.

Hoewel de baan en het stadion prachtig wordt weergegeven, laat een close-up van een hond ons zien dat we niet met echte honden te maken hebben. De actie van bovenaf ziet er overigens wel erg realistisch uit. Commentaar en publieksgeluiden dragen ook zeker bij aan de sfeer.

Aangezien een greyhound race amper een minuut duurt, heb je dus te maken met een lekkere snelle actie game dat je op elk moment van de dag kunt spelen!

Virtueel-windhondenrennen

Verlopen virtuele windhondenraces eerlijk?

Natuurlijk zullen er altijd gokkers zijn die een beetje huiverig zijn voor virtuele sportweddenschappen in het algemeen. Dit komt omdat zij denken dat bookmakers de uitkomst van races beïnvloeden. Feit is, dat de uitkomsten van virtual greyhound races willekeurig worden bepaald. Daarnaast is de software, die de uitkomsten van races genereert, onderworpen aan strenge onafhankelijke tests en controles. Dit om ervoor te zorgen dat de races eerlijk verlopen.

De random number generator zorgt er overigens wel voor dat een hond met een lagere odd meer kans heeft om te winnen dan een hond met een hogere odd. Hier is overigens niets geks aan. In het echt heeft de favoriet doorgaans ook de meeste kans om te winnen.

Maar zoals we weten van echte races, eindigt de favoriet zeker niet altijd eerste.

Voor- en nadelen van wedden op virtuele windhonden

De virtuele windhondenraces hebben deze nogal ouderwetse sport aan de man gebracht bij een publiek dat waarschijnlijk nooit in levende lijve een hondenrace zou bezoeken. Het voordeel van virtuele races is dat ze snel verlopen en dat er iedere paar minuten een nieuwe race begint. Je hoeft dus nooit lang te wachten totdat je weer een nieuwe weddenschap kunt plaatsen.

Terwijl een bijeenkomst op een echte windhondenbaan misschien 12 wedstrijden verspreid over drie uur heeft, kan de virtuele versie 25 tot 30 wedstrijden in één uur verzorgen. Hierdoor kan je dus veel meer bets plaatsen.

Als je nieuw bent in de windhondenrennen sport, vind je de virtuele variant waarschijnlijk beter en leuker dan de echte. Simpelweg omdat de virtuele versie een verbeterde en snellere versie van de real-life races is. Windhondenrennen komt ook regelmatig negatief in het nieuws, omdat er niet altijd even goed zou worden gezorgd voor de honden. Dit is dus alleen maar meer reden om virtueel te gokken op deze sport.

Beste virtual greyhound racing bookmakers 2022

Hieronder kun je een overzicht vinden van de beste bookmakers waar je kunt wedden op virtual greyhound racing.

Operator
Kenmerken
Bonus
Beoordeling
Claim Bonus
  • Hoogste welkomstbonus van Nederland
  • Uitstekend loyaliteitsprogramma
  • Geld storten met iDEAL
€250 aan Free Bets
  • 's Werelds grootste bookmaker
  • Uitstekend aanbod
  • Prima bonusvoorwaarden
€100 Welkomstbonus
* Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden.