Virtual Horse Racing

Paardenrennen is van oudsher een van de meest populaire sporten in de gokwereld. Het gaan aanbieden van paardenraces als virtuele sport was dan ook een voor de hand liggende keuze voor vele bookmakers.

De Sport of Kings, zoals het ooit werd genoemd, is aangepast naar de virtuele vorm en biedt al jarenlang 24 uur per dag vele opties voor gokkers. Velen van hen bekijken de virtual horse racing cards en zoeken de uitslagen terug van virtuele paardenraces in hun zoektocht naar een winnaar.

Oorspronkelijk was deze vorm van entertainment alleen beschikbaar op tv-schermen bij lokale bookmakers. Dit als extra vermaak tussen alle paardenraces door. Tegenwoordig is het virtueel wedden op paarden mogelijk bij vrijwel alle online bookmakers.

Virtual-horse-racing

Wat is wedden op virtuele paardenraces?

Op het eerste gezicht is er weinig onderscheid te vinden tussen virtuele en echte paardenraces. Natuurlijk zijn de virtuele races niet voorzien van echte ruiters, want net als bij alle andere vormen van virtual sports, worden de races aangedreven door een random number generator.

Hoewel de uitkomst van de paardenrace wordt bepaald door de random number generator (RNG), wordt deze met behulp van software in een geanimeerde vorm getoond. Op deze manier kunnen racefans de actie live op hun scherm volgen. De races zullen over het algemeen tussen de 8 en 16 paarden bevatten. De RNG houdt er rekening mee dat een paard met een lage quotering een betere kans heeft om te winnen dan één van de outsiders.

Dit betekent dat, net als bij een echte paardenrace, de favoriet met een lage odd de meeste kans heeft om te winnen. Net als in het echt, weten we dat de favoriet niet altijd wint. De outsider kan immers ook een goede dag hebben. Dit is dus ook van toepassing bij virtual horse racing!

Virtuele paardenraces tips en soorten weddenschappen

De soorten weddenschappen die je voor virtuele paardenraces kunt vinden, hebben veel gelijkenis met weddenschappen die je zou vinden voor een echt evenement zoals de Kentucky Derby, de Breeders ‘Cup en de Belmont Stakes. Dat betekent dus dat je een weddenschap op het winnende paard kunt plaatsen, of je kunt een each-way bet proberen voor een finisher in de top drie of vier (afhankelijk van de grootte van het veld). Ook kun je wedden op paarden met Stakes Odds, zoals je deze misschien kent van Preakness Stakes 2020.

Met een forecast bet kun je de twee paarden kiezen waarvan je denkt dat ze als eerste en als tweede eindigen. Een lastigere variant is de tricast, waarbij je de eerste drie paarden moet kiezen.

Virtual Horse Racing: de kijkervaring

Zoals we hierboven al aangaven, kan het een paar seconden duren voordat je realiseert dat je geen echte live paardenrace aan het kijken bent. De virtuele paardenraces lijken namelijk net echt!

De meer geavanceerde versies bevatten een realistisch achtergrondlandschap. Hierbij zie je dus een echt natuurgebied met grasvelden en water. Ook hoe de paarden bewegen ziet er erg realistisch uit. Bij sommige bookmakers kun je schakelen tussen flat racing en hunt racing. Flat racing is zonder obstakels, hunt racing is met obstakels, zoals hekken op de baan.

Het realistische commentaar draagt ​​bij aan de sfeer. Hoewel over het algemeen cijfers in plaats van paardennamen worden genoemd. Daarnaast dragen ook de publieksgeluiden bij aan het verbeteren kijkervaring. Hierdoor is het dus net alsof je naar een echte paardenrace aan het kijken bent!

Verder kunnen spelers in een aantal recentelijk uitgebrachte games ook wedden op de Virtual Grand National. Dit is gebaseerd op de beroemde National Hunt race die elk jaar op de Aintree Racecourse plaatsvindt.

Virtuele-paardenraces

Verloopt het wedden op virtuele paarden eerlijk?

Een veelgehoorde zorg over alle vormen van virtuele sportweddenschappen is of de spellen al dan niet eerlijk verlopen. Hoewel paardenweddenschappen in de loop der jaren een aandeel hebben gehad in ‘controversiële’ resultaten, hebben mensen toch de neiging om hier meer vertrouwen in te hebben dan in de virtuele variant.

Het is echter een feit dat het voor een erkende bookmaker simpelweg niet de moeite waard is om de virtuele paardenraces te manipuleren. Op de lange termijn zullen de bookmakers namelijk altijd de winnaar zijn. Het is dus waanzin om te denken dat ze dan ook nog eens virtual sports zouden manipuleren.

Virtual sports worden met enige regelmaat onderworpen aan strenge controles en tests door onafhankelijke instanties. Hierdoor kun je er dus zeker van zijn dat alles eerlijk verloopt.

Virtual Horse Racing: voor- en nadelen

Heb je ‘s avonds niets te doen, maar wil je toch graag een gokje wagen? Dan is het gokken op virtuele paardenraces een mooie oplossing. Zeker op momenten dat er geen echte paardenraces plaatsvinden. Bijkomend voordeel is dat je elk uur van de dag een weddenschap kunt plaatsen. Daarnaast hoef je ook maar een paar minuten te wachten voordat de volgende race begint, wat zeker een pluspunt is.

Terwijl je aan het wachten bent, kun je alvast de virtual horse racing cards bekijken van de komende races. Hierop kun je alle odds van de runners en paarden terugvinden. Deze virtuele racing cards zijn vergelijkbaar met de standaard racekaarten die je ontvangt bij echte paardenraces. Enige verschil is dat bij virtuele races de gegevens en odds willekeurig zijn bepaald. Dit in tegenstelling tot het echte werk, waarbij de odds voornamelijk zijn gebaseerd op resultaten uit het verleden.

Paardenraces is een sport waaraan sommige professionele gokkers hun levenswerk hebben gewijd. Bij virtuele paardenraces heeft iedereen echter een gelijke kans om te winnen of verliezen. Hierbij maakt het dus niet uit of je een beginner of professional bent.

Tegenwoordig is er een vrij groot aanbod aan diverse soorten virtuele paardenraces. Dit geeft de ervaring van het virtueel wedden op paarden toch een beetje meer kleur. Zo kun je kiezen uit verschillende soorten races; flat races, sprints, national hunt races en zelfs de Grand National.

In de komende jaren verwachten we dat het aanbod verder wordt uitgebreid. Dit geldt ook voor de soorten weddenschappen die je kunt plaatsen op virtuele races. Het is dan ook niet gek om te denken dat je op een gegeven moment virtueel net zoveel keuze hebt als bij echte paardenraces.

Als je iemand bent die het leuk vindt om de vorm of statistieken te bestuderen, dan zijn virtual sports waarschijnlijk niet iets voor jou. Dat geldt niet alleen voor virtual horse racing, maar ook voor andere varianten. De virtuele sportgames zijn immers toch min of meer een loterij.

Dat gezegd hebbende, lijkt het er wel op dat ontwikkelaars van virtuele games steeds meer context toevoegen aan virtuele sporten. Dit zien we bijvoorbeeld al terug in sommige varianten van virtueel voetbal. Hierbij kunnen resultaten uit het verleden wel een rol spelen in sommige competities of toernooien. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat dit in de toekomst ook bij virtual horse racing een rol gaat spelen. Spelers zouden dan bijvoorbeeld kunnen zien hoe een paard in het verleden heeft gepresteerd. Op basis van dergelijke statistieken kan dan worden bepaald of het wedden op een paard de moeite waard is.

Beste Virtual Horse Racing bookmakers 2022

Onderstaand een overzicht van de beste bookmakers die virtuele paardenraces aanbieden.

Operator
Kenmerken
Bonus
Beoordeling
Claim Bonus
  • Hoogste welkomstbonus van Nederland
  • Uitstekend loyaliteitsprogramma
  • Geld storten met iDEAL
€250 aan Free Bets
  • 's Werelds grootste bookmaker
  • Uitstekend aanbod
  • Prima bonusvoorwaarden
€100 Welkomstbonus
* Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden.