Wedden op Virtual Tennis

Tennis is al vele jaren een belangrijke sport binnen de gokwereld. Dit komt voornamelijk omdat je bij tenniswedstrijden veel markten hebt om op te wedden, dankzij het unieke puntensysteem. Liefhebbers van virtual sports betting kunnen bij de meeste grote online bookmakers tenniswedstrijden vinden om op elk moment van de dag virtueel op te wedden.

Virtuele tenniswedstrijden hebben dezelfde look en feeling als bij het echte tennis. Al zijn de virtuele animaties momenteel nog niet ver genoeg gevorderd dat je het idee hebt dat je naar een echte wedstrijd aan het kijken bent. Als je echter op zoek bent naar je dagelijkse portie tennis, zeker in tijden dat er weinig toernooien zijn, dan is het wedden op virtual tennis een prima alternatief.

Beste virtual tennis bookmakers 2022

Onderstaand een selectie van de beste bookmakers waar je kunt wedden op virtual tennis.

Operator
Kenmerken
Bonus
Beoordeling
Claim Bonus
  • Hoogste welkomstbonus van Nederland
  • Uitstekend loyaliteitsprogramma
  • Geld storten met iDEAL
€250 aan Free Bets
  • 's Werelds grootste bookmaker
  • Uitstekend aanbod
  • Prima bonusvoorwaarden
€100 Welkomstbonus
* Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden.

Wat is virtual tennis?

Tennis is een van ‘s werelds meest geliefde sporten en daarnaast ook de meest bekeken racketsport ter wereld. Het is dan ook geen verrassing dat virtual tennis één van de meest populaire sporten is in de wereld van virtuele sportweddenschappen.

Bij het wedden op virtual tennis hebben gokkers de mogelijkheid om op elk moment van de dag geld in te zetten op tennis. Virtueel tennis is geanimeerd in de stijl die bekend is bij X-box- en Playstation-gamers. Enige verschil is dat je niet zelf speelt, maar het resultaat bepaald wordt door random number generator software.

Om een snel verloop van wedstrijden te kunnen faciliteren, is het gebruikelijk dat slechts één game wordt gespeeld. Dit in plaats van een langdurige wedstrijd van drie of vijf sets. Het duurt dus slechts een paar minuten voordat het resultaat van de wedstrijd bekend is. Dit is overigens per bookmaker verschillend. Er zijn namelijk ook bookmakers die virtueel tennis aanbieden, waarbij wel meerdere sets worden gespeeld.

Virtual-tennis-betting

Virtueel tennis: waar kun je op wedden?

Er zijn verschillende gokopties beschikbaar bij een potje virtueel tennis. Dit is vergelijkbaar met waar je op kunt inzetten bij echte tenniswedstrijden. Natuurlijk is het eenvoudigste weddenschapstype de win-market, waarbij je inzet op de speler waarvan jij denkt dat hij of zij gaat winnen.

Andere markten waar je op kunt wedden hebben betrekking op punten of scores. Zo kun je bijvoorbeeld inzetten op het totale aantal punten dat tijdens de wedstrijd wordt gescoord. Een andere weddenschapsoptie is om de correcte score van de wedstrijd te voorspellen. Hierbij zeg je bijvoorbeeld dat Speler A zal winnen met 2-1 of 2-0.

Bij virtuele wedstrijden waar maar één game wordt gespeeld, zal de speler die als eerste mag serveren altijd het voordeel hebben. Dit biedt echter, net als bij het echte werk, geen garantie voor een overwinning.

Virtual-tennis-markets

Virtuele tenniswedstrijden live volgen

Real-life tennis wordt op het hoogste niveau gespeeld door bekende spelers. Bij virtual tennis is dit wel iets anders. Hier zal je namelijk geen herkenbare namen tegenkomen. Als je wel eens tennis hebt gespeeld op de Playstation, weet je ongeveer hoe virtuele tenniswedstrijden eruit zien. Net als bij echt tennis is het camerabeeld gefilmd van bovenaf. Het zal echter snel duidelijk worden dat je met een computer geanimeerd spel te maken hebt, zeker als je de speler shots van dichtbij ziet.

De tennisbaan en de omgeving zien er overigens erg realistisch uit. Ook de geluidseffecten zijn zeker authentiek, wat betekent dat je gemakkelijk kunt opgaan in een spelletje virtueel tennis en jouw speler naar de overwinning wil schreeuwen!

wedden-op-virtual-tennis

Is virtual tennis eerlijk?

Alle uitkomsten van virtual sports weddenschappen worden willekeurig bepaald door een random number generator. Simpel gezegd houdt dit in dat noch de gokker, noch de bookmaker de uitkomst van te voren kan bepalen.

Als je niet helemaal bekend bent met wat een random number generator precies doet, hebben we hier een voorbeeld voor je met een dobbelsteen. Stel, je gooit een getal tussen 1 en 4 dan wint de speler. Land de dobbelsteen op 5 of 6, dan wint de bookmaker.

Niemand kan van te voren weten waar de dobbelsteen op gaat vallen. Je moet dus gewoon hopen dat de dobbelsteen op ‘jouw’ nummer valt, waardoor je de weddenschap zult winnen. De random number generator die de uitkomst van virtual tennis games bepaalt, is eigenlijk min of meer een geavanceerde versie van een dobbelsteen. Overigens is deze net zo onvoorspelbaar.

Voor- en nadelen van virtuele tennisweddenschappen

Virtuele tennisweddenschappen bieden spelers een gemakkelijke en snelle manier om op elk moment van de dag op tennis te kunnen wedden. Bovendien hoef je ook niet echt kennis te hebben van tennis of tennisspelers om een weddenschap winnend af te kunnen sluiten. Alle resultaten worden immers geheel willekeurig bepaald. Voornamelijk voor beginnende spelers is dit dus ideaal, omdat zij zich niet hoeven te verdiepen in wedstrijden of spelers. Voor spelers die hun weddenschappen graag baseren op statistieken, is virtual tennis niet echt iets waar zij voor zullen warm lopen.

Hoewel de virtuele game qua beleving en menselijke interesse niet kan tippen aan het echte tennis, is het nog steeds een leuke manier van wedden. Het is gewoon even heel iets anders. Het biedt spelers vermaak, zeker in tijden dat er weinig andere real-life sporten worden gespeeld.