Wedden op Beker van België (Croky Cup)

De Croky cup is één van de oudste bekertoernooien. Dit toernooi wordt in België al meer dan 100 jaar gespeeld. De winnaar van deze competitie krijgt een ticket voor de Europa League. Naast de beker, kun je ook de landstitel winnen en zo de dubbel pakken. In België wordt voetbal steeds populairder en het niveau wordt ook steeds hoger. Het niveau gaat omhoog, omdat er meer inkomsten zijn, daardoor kunnen clubs betere spelers kopen.

Operator
Kenmerken
Bonus
Beoordeling
Claim Bonus
  • Hoogste welkomstbonus van Nederland
  • Uitstekend loyaliteitsprogramma
  • Geld storten met iDEAL
€250 aan Free Bets
  • 's Werelds grootste bookmaker
  • Uitstekend aanbod
  • Prima bonusvoorwaarden
€100 Welkomstbonus
* Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden.

Steeds meer interesse in Belgisch voetbal

Er is tegenwoordig steeds meer interesse vanuit de gokwereld, omdat er steeds meer mensen kijken naar Belgisch voetbal. In Nederland kijken er niet zoveel mensen naar de Belgische beker, maar dat worden er wel steeds meer. De eerste editie vond plaats in 1908 er waren toen nog geen profclubs.  De clubs die toen meededen waren regionaal. Bij deze regionale clubs speelden de beste spelers van de regio. West-Vlaanderen wist het eerste toernooi te winnen. Dat is natuurlijk mooi voor de geschiedenis van de club.

Opzet van de Beker van België

In 1912 was de opzet van de beker anders. Je kon toen een échte beker winnen. Wij vinden dus ook dat in 1912 de eerste officiële beker is gegeven aan de winnaar. België heeft sindsdien niet elk jaar een beker gehad. Sinds het seizoen 1963/1964 is dit wel zo. De beker is tot nu toe het meest gewonnen door Club Brugge. De clubs RSC Anderlecht, Standard luik, KRC Genk en KAA Gent doen het ook goed.

Deze beker kan écht elke club winnen. Dat is in het verleden wel bewezen. De bal is rond en het is 11 tegen 11, in voetbal is echt alles mogelijk!

De voorrondes van dit beker toernooi beginnen met maar liefst 312 teams. Deze teams komen allemaal uit de 5 hoogste divisies van België. De teams die spelen in de hoogste competitie spelen plaatsen zich automatisch. De wedstrijden worden allemaal één keer gespeeld, behalve de halve finale deze heeft wel een uit- en thuiswedstrijd.

In de halve finale kun je een foutje veroorloven. De volgende wedstrijd moet dit wel hersteld worden.

Geld inzetten op de Croky Cup

Het wedden op de Beker van België wordt steeds interessanter. Logisch!  Er doen veel teams mee en de kans is klein dat een amateur wint. Daarom zijn bij amateurclubs de odds erg hoog. Als je het dan één keer goed hebt, win je gelijk veel geld maar tegenwoordig zitten hier allerlei limieten aan.

De limieten zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat er geen mensen in de schulden komen. Sinds online gokken legaal is geworden, zijn er steeds meer spelers. Wij verwachten dat het aantal risicospelers en gokverslaafden dus hard gaat stijgen.

In Nederland groeit het aantal gokverslavingen en de risicospelers elk jaar al en het legaal maken van gokken, helpt daar niet bij. Sinds gokken legaal is spreken ze namelijk een steeds grotere doelgroep aan. Hierdoor gaan er steeds meer mensen gokken. In 2019 hadden wij in Nederland al bijna 100.000 risicospelers waarbij de kans op een gokverslaving reëel aanwezig is.

Als je geregistreerd staat als gokverslaafde kun je nergens meer een account openen.  Dit is een regel van de overheid. De overheid wil niet dat er nog meer mensen gokverslaafd worden. Of dat gokverslaafden een nog hogere schuld krijgen.

Wees je dus altijd bewust van wat je doet en zet alleen geld in wat je kunt missen!