Wedden op CONCACAF Gold Cup

De CONCACAF Gold cup is een leuk toernooi om op te wedden, omdat er landen meedoen waar je normaal gesproken minder op wed. Er doen weinig grote landen mee, maar de wedstrijden zijn vaak spectaculair en daardoor leuk om te volgen.

CONCACAF Gold Cup is in veel Europese landen minder populair dan het Europese kampioenschap. Logisch! Dit toernooi is namelijk niet in Europa, maar in Zuid- Amerika. De CONCACAF Gold cup is een variant op het Europees Kampioenschap. Er doen Zuid-Amerikaanse landen mee. De volgende landen doen onder andere mee: De Verenigde Staten, Mexico, Canada, Panama, Jamaica en Costa Rica.

Het niveau van de landen die meedoen, gaat steeds omhoog. Het voetbal wordt beter, het wordt leuker om te kijken.

Dit is te verklaren doordat de spelers van deze landen in steeds grotere competities spelen. De club bazen zijn stinkend rijk waardoor, ze goede Amerikaanse-spelers kunnen aantrekken.

Veel mensen denken dat dit toernooi niks aan is om te kijken maar dan heb je het mis! Het is namelijk erg leuk om te kijken en er zijn veel leuke en grote wedstrijden.

Operator
Kenmerken
Bonus
Beoordeling
Claim Bonus
  • Hoogste welkomstbonus van Nederland
  • Uitstekend loyaliteitsprogramma
  • Geld storten met iDEAL
€250 aan Free Bets
  • 's Werelds grootste bookmaker
  • Uitstekend aanbod
  • Prima bonusvoorwaarden
€100 Welkomstbonus
* Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden.

De Gold Cup neemt toe in populariteit

Dit toernooi begint met de jaren steeds meer naamsbekendheid te krijgen. Logisch! Het niveau wordt steeds hoger. De cup wordt alleen gespeeld als er geen EK’s en WK’s zijn. Zo hebben de mensen die in Zuid-Amerika wonen, toch nog een leuk en boeiend toernooi.

De naam CONCACAF Gold cup bestaat al sinds 1991. Dit gaat alleen over de naam. Vroeger heette het toernooi namelijk anders. Van 1961 tot 1991 heette het namelijk de CONCACAF Championship. Sinds ze het toernooi een andere naam hebben gegeven, zijn er ook een aantal dingen veranderd.

Het was eerst een toernooi wat één keer in de 4 jaar werd gespeeld, tegenwoordig wordt het één keer in de twee jaar gehouden. Het toernooi wordt sinds de nieuwe naam dus 1x vaker gespeeld. Veel voetbalfans zijn hier erg blij mee.

CONCACAF is de voetbalbond achter dit toernooi. De CONCACAF-voetbalbond heeft ongeveer 40 leden.  Als het toernooi begint, zijn natuurlijk niet alle 40 landen geplaatst. Niet alle landen kunnen meedoen. Welke landen meedoen? Dat zijn de landen die zich plaatsen.

Niveau van de Gold Cup

Vaak ligt het niveau in dit kampioenschap erg dicht bij elkaar. Het is altijd leuk als één van de favoriete landen tegen een klein land moet. Je moet wel even goed onthouden, de bal is rond en het is 11 tegen 11, alles is dus mogelijk!

Het is voor de algemene voetbalkijker een leuk toernooi dat je ook zeker niet kunt missen. Het niveau zal wel een stuk lager liggen dan in Europa, maar dat betekent niet dat de wedstrijden saai zijn.

Het niveau van de CONCACAF Cup is lager. Je kunt de manieren van voetbal eigenlijk niet zo goed met elkaar vergelijken. Het klimaat in Zuid-Amerika is natuurlijk ook heel anders. Veel van de spelers die aan dit toernooi meedoen, voetballen ook bij clubs in één van deze landen. Het is alleen voor topspelers weggelegd om naar Europa te komen.

De CONCACAF Gold Cup wordt het meest gewonnen en georganiseerd door de Verenigde Staten en Mexico. Sinds het begin van deze competitie is de Verenigde Staten vaak het gastland geweest. Het meest alleen, maar af en toe ook met andere landen. Bij deze andere landen werd Mexico het meest betrokken.