Wedden op UEFA Europa Conference League

De UEFA Europa Conference League is het ideale toernooi om op te wedden, omdat er veel leuke teams meedoen en wedstrijden vaak erg spannend zijn. Het niveau in deze league ligt dichtbij elkaar, maar er zijn natuurlijk wel een aantal favorieten.

De UEFA Europa Conference League is een nieuwe Europese competitie. Deze competitie komt na de UEFA Champions League en de Europa League en is dus de derde Europese competitie in Europa.

In 2015 begon het idee voor de derde competitie in Europa en in het seizoen 2021/2022 gaat hij er voor het eerst komen. Vroeger heette de Champions League de Europacup 1. Dit was vroeger het hoogst haalbare toernooi voor clubteams.

Dit is de eerste keer sinds 1988 dat er weer drie Europese toernooien zijn. De bedoeling van dit toernooi is om de teams dichterbij elkaar te krijgen. De UEFA Europa Conference League is niet het grootste toernooi van Europa, maar een prijs is een prijs, die wil je toch graag winnen.

Operator
Kenmerken
Bonus
Beoordeling
Claim Bonus
  • Hoogste welkomstbonus van Nederland
  • Uitstekend loyaliteitsprogramma
  • Geld storten met iDEAL
€250 aan Free Bets
  • 's Werelds grootste bookmaker
  • Uitstekend aanbod
  • Prima bonusvoorwaarden
€100 Welkomstbonus
* Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden.

Nieuw Europees toernooi

Eind 2018 werd het duidelijk dat er een toernooi ging komen, maar er was nog veel onduidelijk en er waren nog veel vragen. Dit toernooi begint met een groepsfase met in totaal 32 verschillende teams. Dit is hetzelfde aantal als bij de Europa League en Champions League. Bij deze drie competities heb je allemaal 8 groepen van 4 teams. De teams die eerste en tweede worden gaan door en de derde gaat naar tweede ronde van de Europa League. Althans, dit was aanvankelijk het idee.

Bij de nieuwe Conference League zijn er 8 groepen van 4. Eindig je eerste? Dan ben je automatisch door. Alle nummers twee hebben nog een tussenronde. Dit is toch weer iets anders dan bij de andere toernooien. In de tussenronde spelen de nummers 2 van de conference league tegen de nummers drie van de Europa League. Er zijn dan dus in totaal 8 wedstrijden met in totaal 16 verschillende teams. Er komen uit de voorronde dus 8 winnaars die door mogen naar de laatste 16.

Vanaf nu is er een klassieke knock-outfase. Deze is hetzelfde als bij de andere Europese competities. Er zijn verschillende clubs die mee gaan doen aan de Conference League. De teams die meedoen zijn de nummer 6 0f 7 van de volgende competities: Bundesliga, Serie A en Ligue 1. Dit zijn natuurlijk niet de allergrootste clubs. Toch is het vermakelijk om naar te kijken.

Kleinere clubs

Er doen niet alleen teams mee van deze toplanden, maar ook van bijvoorbeeld Nederland en België. Er moeten met deze competitie in totaal 32 teams meedoen, hiervan gaan er 8 door en 8 door via de tussenronde. Na de tussenronde heb je dus al de knock-outfase. Het is nu leven of dood, als je verliest,  lig je er uit. De nummer 4 en 5 van de Eredivisie mogen aan de voorronde beginnen. Dit zullen vaak teams zijn als Feyenoord, AZ, FC Utrecht en Vitesse. Deze clubs kwamen vaak net iets tekort voor de Europa League. Daarom is dit voor deze clubs een fraaie oplossing. Deze teams kunnen namelijk alsnog meedoen met een toernooi met grote clubs.

De clubs in de Conference League zijn iets minder groot dan in de Europa League en Champions League maar het is alsnog een mooi toernooi wat de teams graag zouden willen winnen. De kans is groot dat veel mensen op deze teams gaan wedden omdat er erg mooie wedstrijden tussen gaan zitten. Vooral de wedstrijden aan het eind van het toernooi worden populair. Tegenwoordig kun je met wedden op tientallen dingen inzetten. Voorbeelden hiervan zijn: Wie krijgt de eerste gele kaart, wie krijgt de eerste rode kaart, eerste hoekschop, wie maakt het eerste doelpunt, hoeveel wordt er gescoord in de eerste helft, hoeveel wordt er gescoord in de tweede helft, wie scoort er en wie wint de wedstrijd.

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende gok mogelijkheden dat het af en toe lastig kiezen is. Als deze competitie begint kun je dus gewoon wedden op drie grote Europese competities.