Wedden op Copa del Rey (Spaanse beker)

De Copa del Rey, wie kent het eigenlijk niet? Als je voetbalfan bent, moet deze naam je wel wat zeggen. Dit is de naam van de Spaanse beker. Ook onder gokkers is het Spaanse bekertoernooi populair. Wil je zelf eens wedden op de Copa del Rey? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande bookmakers.

Operator
Kenmerken
Bonus
Beoordeling
Claim Bonus
  • Hoogste welkomstbonus van Nederland
  • Uitstekend loyaliteitsprogramma
  • Geld storten met iDEAL
€250 aan Free Bets
  • 's Werelds grootste bookmaker
  • Uitstekend aanbod
  • Prima bonusvoorwaarden
€100 Welkomstbonus
* Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden.

Geld inzetten op de Copa del Rey

Op de Copa del Rey wordt tegenwoordig enorm veel gegokt. Logisch! Wereldwijd kijken er veel mensen naar. Elk jaar wordt dit aantal meer. Veel mensen vinden het leuk om geld in te zetten op een wedstijd die ze gaan kijken. Vaak komt er dan veel meer adrenaline bij kijken. Vooral als je een serieus bedrag kunt winnen. Bij deze beker beginnen de wedstrijden al in augustus/ september terwijl de finale pas in Mei is.

De wedstrijden worden gespeeld op een hoog niveau. Er doen veel goede clubs mee. De favorieten voor de beker? Dat zijn Real Madrid, FC Barcelona en Atlético Madrid.

Doordat clubs steeds meer inkomsten krijgen, kunnen ze steeds betere spelers kopen. Welke clubs de meeste inkomsten krijgen? Dat zijn de clubs die het, het beste doen.

De inkomsten van clubs gaan elk jaar omhoog. De televisiegelden worden hoger, spelers worden voor meer geld verkocht. De kosten worden ook elk jaar hoger. Voetballers gaan namelijk steeds meer verdienen.

Geschiedenis Copa del Rey

FC Barcelona en Real Madrid hebben fans over de hele wereld. De eerste keer dat de Copa del Rey werd gespeeld was in 1902, de Copa was een eerbetoon aan een koning die werd getroond.

In de jaren zijn er meerdere naamsveranderingen geweest, maar het toernooi is altijd hetzelfde gebleven. Deze beker werd niet elk jaar gespeeld. Toen de koning is overleden, is de beker jarenlang niet doorgegaan.

In het seizoen 1976/1977 zijn ze weer écht begonnen met de beker. Sinds die tijd is er elk jaar een beker geweest. De teams die deze beker het meest hebben gewonnen zijn FC Barcelona en Athletic Bilbao.

Opzet van het Spaanse bekertoernooi

De teams die meedoen aan de Champions League en Europa League hoeven pas mee te doen in de achtste finales. Er zijn elk jaar wel een aantal topwedstrijden in de beker waar de hele wereld voor gaat zitten. Een wedstrijd die regelmatig voorkomt is Real Madrid VS FC Barcelona, maar ook komt Atlético Madrid VS FC Barcelona regelmatig voor. Dit zijn grote voetbalwedstrijden waar veel mensen over de hele wereld naar kijken. Logisch! Dit zijn de mooiste wedstrijden van het jaar, omdat de sfeer goed is en het niveau extreem hoog. Bij deze teams spelen namelijk alleen de allerbeste spelers.

Je moet er heel wat voor over hebben om de winnaar te worden van de Copa del Rey. Er zijn natuurlijk een aantal grote teams die vaak winnen maar het gebeurt ook regelmatig dat een kleinere club wint. In voetbal is namelijk alles mogelijk. Vaak zitten de stadions bij de bekerwedstrijden helemaal vol. Het gaat dan echt ergens om, het is erop en erover. Een klein foutje kan er al voor zorgen dat je uit de beker vliegt.