Wedden op correcte score

Bij het wedden op sportwedstrijden, zoals het voetbal gaat het om het juist voorspellen van een uitslag, het aantal doelpunten of dat er bepaalde gebeurtenissen in een wedstrijd plaatsvinden. Naast alle varianten die er zijn is er ook een weddenschap waarmee je de exacte uitslag voorspelt. Het wedden op een correcte score wordt steeds populairder, maar het is ook één van de meest risicovolle weddenschappen die je kunt afsluiten. Wat een correcte score voorspelling is en hoe het werkt leggen wij je uit in dit artikel.

Voorspel de uitslag

Bij een inzet op de correcte score voorspel je de uitslag van een voetbalwedstrijd. In tegenstelling tot de traditionele 1X2 weddenschap neem je iets meer risico, want het is eenvoudiger om te voorspellen wie als winnaar van het veld stapt of dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigt. Met een voorspelling van de juiste score moet de uitslag van de wedstrijd 100% kloppen met wat je hebt voorspelt. Anders heb je de weddenschap verloren en ben je jouw inzet kwijt.

Voorbeeld van wedden op correcte score

We nemen een voorbeeld van een weddenschap correcte score. FC Barcelona neemt het thuis op tegen Real Madrid en je zet in op een magere 2-1 overwinning voor de Catalanen. Wanneer de wedstrijd begint is het direct spannend. Wordt het een doelpuntenfestijn of gaan beiden clubs afwachtend te werk. Als beide teams vol gas gaan is er direct twijfel of de voorspelde 2-1 wel de juiste keuze was. Gezien het wedstrijdbeeld kan het ook een wedstrijd worden waarin het 3-1 of 3-2 of misschien 2-2 wordt.

Stel dat het bij rust 1-1 is. Je bent dan nog steeds in de race om de weddenschap te winnen, maar FC Barcelona moet nog 1x scoren. Niet meer en niet minder. Ook mag Real Madrid geen doelpunt meer maken. Want dan is het afgelopen en kun je jouw formulier in de prullenbak gooien. Maar in de 79e minuut komt de verlossende goal. FC Barcelona staat voor! Nu blijft het tot het einde nagelbijten en hoop je dat beide teams geen doelpunten meer maken.

Meer spanning

Een weddenschap op de correcte score is een spannende weddenschap en het geeft een wedstrijd net even een extra lading mee. Zeker als je toch een flink aantal euro’s hebt ingezet. Ga jij na 90 minuten en de blessuretijd met een fors geldbedrag er vandoor of ben je jouw inzet kwijt? Dat is natuurlijk de vraag! Het is ook niet anders dan als je andere weddenschappen en varianten zou spelen, maar door de moeilijkheidsgraad van het voorspellen van de correcte score is deze weddenschap veel spannender dan bijvoorbeeld de traditionele 1X2 weddenschap.

Hogere odds

Een groot pluspunt van de weddenschap correcte score is dat de odds vele malen hoger liggen dan bij andere weddenschappen. Een quotering van een wedstrijd, zoals PSV – RKC Waalwijk kan er als volgt uitzien; PSV (1.25) – Gelijkspel (4.3) – RKC Waalwijk (6.5). Nu zie je dat je geen enorme winst kan maken als je een 1 invult en PSV ook als winnaar van het veld stapt. Dat toch redelijk zeker is. Maar stel dat je de uitslag voorspelt? Stel dat je gokt op een uitslag van 5-0. Dan kan zo’n quotering er opeens heel anders uitzien. Zelfs tot een zesvoudige verdubbeling of zelfs hoger! Dan wordt het natuurlijk interessant hoewel, het lastiger is om een correcte score dan om een winnaar te voorspellen.

Hoe komen de odds tot stand?

Evenals bij andere quoteringen kijken bookmakers naar de statistieken, de positie op de ranglijst en de onderlinge resultaten. Als in hetzelfde voorbeeld PSV in de laatste ontmoetingen met RKC Waalwijk steeds met 4 of meer doelpunten verschil heeft gewonnen, zul je op een voorspelling van een hoge uitslag een veel lagere odd krijgen dan wanneer je voorspelt dat PSV slechts met 1-0 of 2-0 wint. Die kans is namelijk aanzienlijk kleiner.

De bookmaker verslaan

Evenals bij andere weddenschappen is het zeker mogelijk om met een correct score weddenschap de bookmaker te verslaan. Zeker als je aan de voorspellingen ziet dat jouw kennis van een bepaalde wedstrijd veel beter is dan die van een bookmaker. In grotere competities en topclubs lijken de voorspellingen vaak redelijk te kloppen, maar in kleinere competities, zoals de Keuken Kampioen Divisie is de kennis van een bookmaker iets beperkter. Wanneer jij je in deze competitie en de teams die daarin spelen verdiept, kun je met de vergaarde kennis weloverwogen weddenschappen plaatsen en een hoop geld verdienen.

Analyseren

Nu vraag je jezelf misschien af wat je kunt doen om die kennis te vergaren en hier komt een stukje analytisch vermogen bij kijken. Bij het analyseren van wedstrijden en het scoreverloop kun je goede inschattingen maken. Als je weet dat een team, zoals Top Oss vaak genoegen neemt met een kleine overwinning en bij een comfortabele voorsprong gas terug neemt, is het logischer om in te zetten op een 1-0, 2-0 of 2-1 overwinning voor de Brabanders. Natuurlijk bieden uitslagen uit het verleden geen garanties voor de toekomst, maar door een iets langere periode te analyseren, goed te kijken naar de huidige vorm van het team en zaken mee te nemen, zoals afwezig spelers en blessures, kom je vaak toch tot een goede voorspelling. Maar een 100% correcte score voorspellen blijft hoe dan ook lastig, omdat door de vele mogelijke uitkomsten het risico op het verlies ook groot is.

Maak combinaties

Nu kun je een correcte score weddenschap prima combineren met bijvoorbeeld een handicap of een Draw no bet. In deze gevallen kun je de score voor aanvang van de wedstrijd beïnvloeden. Al is het maar om in te spelen op een eventueel verlies.

Stel dat je denkt dat Top Oss door hun goede spel wel eens met 3-1 van Jong Ajax kan winnen. Maar je bent er toch niet helemaal zeker van, omdat de Brabanders vaak gas terug nemen als ze voorstaan. Dan zou je een handicap van Top Oss +1 kunnen spelen. Wanneer de uitslag dan 1-1 wordt heb je de weddenschap gewonnen. Want op jouw formulier met de handicap wint Top Oss met 2-1. Je kunt ook kiezen voor een DNB optie. Dat houdt in dat je jouw inleg terugkrijgt als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt.