Wedden op Eerste Divisie (Keuken Kampioen Divisie)

De Keuken Kampioen Divisie is een spannende competitie waar het niveau erg dicht bij elkaar ligt. Wij vinden het daarom erg leuk om te wedden op deze competitie. Je kunt op allerlei verschillende dingen inzetten bij deze competitie. Vaak voorspellen mensen vooraf de kampioen en wedden ze op topwedstrijden. Ook het wedden op over en under doelpunten is in de Keuken Kampioen Divisie erg populair.

Operator
Kenmerken
Bonus
Beoordeling
Claim Bonus
  • Hoogste welkomstbonus van Nederland
  • Uitstekend loyaliteitsprogramma
  • Geld storten met iDEAL
€250 aan Free Bets
  • 's Werelds grootste bookmaker
  • Uitstekend aanbod
  • Prima bonusvoorwaarden
€100 Welkomstbonus
* Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden.

Keuken Kampioen Divisie, het tweede niveau van Nederland

De Keuken Kampioen Divisie is de tweede competitie van Nederland. In deze competitie spelen 20 teams die allemaal graag kampioen willen worden. Het team dat bovenaan eindigt, gaat automatisch naar de Eredivisie, behalve alle jeugdteams zoals jong Ajax. Deze teams kunnen namelijk niet promoveren, maar ook niet degraderen. De jong-teams blijven dus altijd op het tweede niveau in Nederland. Op dit niveau kunnen de jonge spelers veel speelminuten en ervaring opdoen. Door de ervaring en veel speelminuten, kunnen ze straks makkelijker de overstap maken naar het 1e team.

Kweekvijver voor talenten

Veel spelers die in Jong Ajax hebben gespeeld, gaan later naar het eerste. In de jong teams spelen de grootste talenten van de clubs. Deze zijn vaak nog net niet goed genoeg om bij het 1e te spelen. Daarom moeten ze eerst ervaring opdoen in de Keuken Kampioen Divisie. In deze competitie zijn 20 teams en dus 38 speelrondes. In het midden van de competitie is er een winterstop. Dat is ook zo bij de Eredivisie. De Eredivisie heeft maar 34 duels en de Keuken Kampioen Divisie heeft er dus 38. Dat zijn 4 duels meer! Deze 4 duels worden vaak gespeeld wanneer er interlands zijn. Veel spelers uit deze competitie worden dan toch niet opgeroepen.

Gokken op de Keuken Kampioen Divisie

Je kunt in Nederland niet alleen op de Eredivisie wedden, maar ook op de Keuken Kampioen Divisie. Naar de Keuken Kampioen Divisie kijken veel minder mensen dan naar de Eredivisie. Logisch! De clubs zijn kleiner en hebben minder fans. De teams die in de Eredivisie spelen hebben meestal een enorm lange historie. Deze teams bestaan dus vaak al een stuk langer en hebben daarom ook veel meer fans.

Geschiedenis van de Eerste Divisie

De Eerste Divisie is opgericht in 1956 en bestond toen uit twee aparte competities. Dit is in 1962 teruggebracht naar 1. De naam van de Eerste Divisie is in de loop van de jaren meerdere keren veranderd. In 1990 heette het de Toto Divisie, van 2006 tot 2018 heette het de Jupiler League en sinds 1 juli 2018 is het de Keuken Kampioen Divisie. In 2020 was er geen kampioen in deze divisie in verband met het coronavirus. Er degradeerde dus niemand, maar er promoveerde ook niemand.

De Keuken Kampioen Divisie is écht een vijver voor talent. Veel spelers breken hier door en gaan dan een stap hoger op. Veel spelers uit deze divisie maken een stap hogerop naar de Eredivisie. Een goed voorbeeld hiervan is Vincent Jansen. Vincent Jansen ging van Almere City, naar AZ en vervolgens naar de Spurs. Dit zijn in enkele jaren enorm grote stappen geweest voor deze voetballer. Dat is misschien ook wel de reden geweest dat hij bij Tottenham is mislukt.

In de Keuken Kampioen Divisie spelen veel Nederlanders maar je vind er ook zeker buitenlanders.