Wedden op La Liga (Primera División)

De La Liga heeft drie grote clubs waar elk voetbalhart sneller van gaat kloppen. De topclubs zijn Real Madrid, FC Barcelona en Atlético Madrid.

Bij deze teams spelen allemaal topspelers die waanzinnig goed kunnen voetballen. Er spelen in deze competitie allerlei wereldsterren, waardoor je erg leuke wedstrijden krijgt.

Real Madrid, FC Barcelona en Atlético Madrid steken er met kop en schouders bovenuit. Toch worden de andere teams steeds beter.

Het niveau ligt er dicht bij elkaar. Daarom kan het interessant zijn om te gokken.

Als je op de Spaanse competitie wil wedden kun je dat doen op honderden dingen. Je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt er op inzetten tegenwoordig.

Operator
Kenmerken
Bonus
Beoordeling
Claim Bonus
  • Hoogste welkomstbonus van Nederland
  • Uitstekend loyaliteitsprogramma
  • Geld storten met iDEAL
€250 aan Free Bets
  • 's Werelds grootste bookmaker
  • Uitstekend aanbod
  • Prima bonusvoorwaarden
€100 Welkomstbonus
* Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden.

Geld inzetten op La Liga: eindeloze mogelijkheden

In het begin kon je alleen nog geld inzetten op de winnaar, maar nu is echt niks te gek. Je kunt nu makkelijk inzetten op welk team krijgt de eerste gele kaart, welk team krijgt de eerste rode kaart, hoeveel doelpunten vallen er, hoeveel doelpunten vallen er in de 1e helft, hoeveel doelpunten vallen er in de tweede helft en wie gaat allemaal scoren.

Dit was nog maar een klein stukje van de lijst. Het geeft in ieder geval aan dat je tegenwoordig echt overal op kunt inzetten. Bij de meeste Nederlandse bookmakers kun je op méér dan 300 dingen inzetten.

Het algemene niveau in Spanje stijgt

De clubs in Spanje komen steeds dichterbij elkaar qua niveau. Het algemene niveau gaat al jaren hard omhoog, omdat er steeds meer mensen naar kijken en daardoor steeds meer inkomsten zijn.

Als clubs meer inkomsten krijgen, kunnen ze betere spelers kopen. Vaak hebben vooral de grote clubs veel geld, maar dit geldt niet voor FC Barcelona, zij zitten namelijk diep in de schulden. Sinds FC Barcelona diep in de schulden zit, kunnen ze geen torenhoge salarissen meer betalen.

Dit was een van de redenen dat superster Lionel Messi naar PSG ging. FC Barcelona kon het contract namelijk niet verlengen. Ze zaten te diep in de schulden. Dit contract werd niet goedgekeurd door de competitie.

FC Barcelona mag namelijk maar een bepaald bedrag aan salarissen betalen. Daar zaten ze al flink boven en daardoor konden ze Messi niet behouden.

PSG heeft deze zomer goede zakengedaan. Het heeft Sergio Ramos overgenomen van Real Madrid en Wijnaldum van Liverpool.

Dit zijn écht toptransfers voor de grote Franse club en daarom willen ze dit seizoen de Champions League winnen.

Geschiedenis Primera División

De Primera División bestaat al bijna 100 jaar. Het is namelijk opgericht in 1928. Een aantal clubs waren hiervoor al opgericht zoals Bilbao. In het seizoen 1928/1929 was er de eerste officiële kampioen van de competitie. Dit is erg vroeg, veel competities starten namelijk een stuk later.

FC Barcelona wist de eerste titel binnen te slepen en dit mochten ze hierna nog vaak doen. In de loop van de jaren is de Primera División uitgegroeid tot een fantastische competitie met veel grote clubs.

Veel mensen die op vakantie gaan naar Barcelona gaan kijken naar een wedstrijd van FC Barcelona in Camp Nou. Voor voetbalfans is dit een soort tempel waar je tot voor kort de beste speler ter wereld had kunnen zien spelen. FC Barcelona heeft al 25 keer de titel gewonnen maar Real Madrid is de grote koploper.

In Spanje heb je zo veel goede teams dat het eigenlijk altijd leuk is om te kijken. Sinds er steeds meer mensen kijken naar deze competitie, wordt er ook meer op gegokt.

Het is een interessante competitie om op te gokken omdat de wedstrijden spannend zijn en vaak erg leuk zijn om naar te kijken.