Wedden op Wereldkampioenschap voetbal

Het wereldkampioenschap voetbal is het grootste toernooi van de wereld. Niet gek dus dat er met enorm veel geld op wordt gegokt. Het wedden op het WK gebeurt echt in de hele wereld. In steeds meer landen is het legaal of wordt het binnenkort legaal. Elk jaar wordt het aantal gokkers op sportweddenschappen groter en wij verwachten dat dit de komende jaren nog wel toe gaat nemen.

Operator
Kenmerken
Bonus
Beoordeling
Claim Bonus
  • Hoogste welkomstbonus van Nederland
  • Uitstekend loyaliteitsprogramma
  • Geld storten met iDEAL
€250 aan Free Bets
  • 's Werelds grootste bookmaker
  • Uitstekend aanbod
  • Prima bonusvoorwaarden
€100 Welkomstbonus
* Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden.

Het WK wordt één keer in de vier jaar gehouden in een gastland. Het gastland van het WK is altijd automatisch geplaatst voor het WK. Bij het WK is de sfeer altijd ongeëvenaard en de stadions zitten altijd vol. Als je als speler voor je land mag uitkomen is dit natuurlijk een enorme eer. Veel kleine kinderen dromen ervan.

Voetballer zijn is natuurlijk een mooi vak maar er komt ook veel druk bij kijken. Veel mensen onderschatten wat extreme druk met je kan doen. Voetballers raken vaak na hun carrière verslaafd aan gokken of drank. De topsporters krijgen hiervan dan hun adrenaline kick. Er zijn tal van sporters die hierdoor persoonlijk failliet zijn gegaan. Op een punt verdienen de voetballers zoveel geld dat ze niet meer weten wat ze moeten doen. Veel spelers geven hun geld dan uit aan vrouwen, drank en gokken. Het zijn allemaal dingen die totaal niet nodig zijn maar wel vaak gebeuren.

Voor voetbalspelers is het WK de grote prijs die ze kunnen winnen. Dit toernooi is namelijk een stuk belangrijker dan alle andere clubtoernooien. Als je voor je land mag uitkomen mag je hier zeker trots op zijn. Het is namelijk zeker niet voor iedereen weggelegd.

Geld inzetten op het WK voetbal

Je kunt niet alleen geld inzetten op het WK maar ook op de voorrondes. De notering, ook wel odds genoemd, wordt gemaakt door de bookmakers. De notering wordt bepaald door een kansberekening. Tegenwoordig gebruiken we kansberekening steeds vaker. Het wordt namelijk ook gebruikt bij het weer. Het is eigenlijk iets alledaags maar veel mensen merken dit niet op.

Voor voetbalfans is het WK hét toernooi van voetbal. Er kijken namelijk enorm veel mensen naar en de sfeer is vaak enorm goed. Je kunt tegenwoordig wedden op wie de wedstrijd wint, maar ook welke teams de groepsfase doorkomen. Gokbedrijven doen er tegenwoordig alles aan om gokken interessant te maken en maken daarom veel aparte weddenschappen.

Het toernooi helemaal goed hebben is natuurlijk onmogelijk maar je kunt wel vooraf wedden op het land dat kampioen wordt. Verwacht jij een stunt? Of denk je dat een van de favorieten gaat winnen? Het zijn allemaal vragen die cruciaal zijn voor de notering. Als je veel geld wil winnen zou je risico moeten nemen. Het team dat het meeste kans maakt om te winnen krijgt de laagste notering en het team dat het minste kans maakt om te winnen krijgt de hoogste notering. De notering wordt bepaald door de bookmaker door middel van een kansberekening.

Geschiedenis van het WK

Voor het eerste officiële WK moeten we terug naar 1930. Het eerste officiële WK is gewonnen door Uruguay. Daarna heeft dit team hem nog één keer gewonnen. Voor het eerste officiële WK werd er ook al een toernooi georganiseerd maar dit was onderdeel van de zomerspelen.

Sinds het jaar 1930 is het WK dus écht een toernooi op zichzelf. Er zijn een aantal kanshebbers die elk WK een grote kans hebben om te winnen. Dit gaat om de volgende landen Brazilië, Italië, Duitsland, Argentinië, Frankrijk en Uruguay. De landen Brazilië, Italië en Duitsland hebben de meeste WK winsten. Het land dat het WK het vaakst heeft gewonnen is Brazilië. Dit team is tegenwoordig nog steeds favoriet. Veel spelers uit het Braziliaanse team hebben vroeger veel op straat gevoetbald en hebben daardoor een enorm goede techniek en dribbel.

Er zijn tal van voorbeelden van Braziliaanse dribbelaars die zo overal langs heen liepen. Deze spelers maakten dit team vroeger vaak kampioen. Het team dat nu het meeste kans maakt om te winnen is Frankrijk. Frankrijk heeft op dit moment een enorm sterk team en een brede selectie. Ze zijn niet afhankelijk van een aantal spelers, dat is een van de grote krachten achter dit team.

Het plaatsen voor het WK is moeilijker dan ooit omdat er meer dan 200 landen meedoen aan de kwalificatie. Op dit moment komen er uiteindelijk 32 landen op het WK, maar in 2026 gaat dit groeien naar 48. In 2026 wordt het toernooi dus een stuk groter er komen dan 12 groepen van 4. Nu zijn dat er nog 8 van 4.